Austria: Dispariția din spital a trei copii sirieni descoperiți într-un camion cu refugiați condus de un român

Austria: Dispariția din spital a trei copii sirieni descoperiți într-un camion cu refugiați condus de un român

Trei copii sirieni spitalizați pentru deshidratare severă după ce au fost descoperiți în Austria într-un camion cu imigranți condus de un român au "dispărut" împreună cu părinții lor, a anunțat duminică poliția austriacă, potrivit AFP. "Am descoperit că au părăsit spitalul ieri (sâmbătă) împreună cu părinții lor. Apoi, au dispărut. Credem că s-au dus în Germania", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției, David Furtner.

Cele două fete de cinci ani și un băiat de șase ani făceau parte dintr-un grup de 26 de imigranți descoperiți vineri de către poliție într-un camion, în apropiere de frontiera cu Germania.

Incidentul a survenit la scurt timp după descoperirea corpurilor în descompunere a 71 de imigranți, dintre care patru copii, joi, într-un alt camion, abandonat pe o autostradă din Austria în apropiere de Ungaria.

Cei trei copii au fost spitalizați "într-o stare extrem de proastă", iar aceasta ar fi devenit cu siguranță "critică" dacă ar fi continuat călătoria, a precizat poliția din landul Austria Superioară.

Agenția austriacă de presă APA a citat duminică un medic de la spitalul din orașul Braunau am Inn care a afirmat că cei trei copii au fost supravegheați corespunzător în unitatea spitalicească și "nu mai erau în pericol din punct de vedere medical".

Camionul, un Fiat Ducato condus de un român, și-a început drumul în Ungaria și se îndrepta spre Germania.

Poliția austriacă și-a înăsprit controalele, iar Furtner a precizat că, de la începutul anului, poliția din Austria Superioară a arestat 93 de traficanți de ființe umane, care transportau în total 1.630 de imigranți.

"Este vorba de cei pe care îi arestăm. Majoritatea ne scapă", a spus el.

Cei mai numeroși șoferi care transportă imigranți sunt de naționalitate română, urmați de sârbi, unguri, bulgari, existând și cazul singular al unui congolez care locuia în Italia, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliției. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...