Avionul AirAsia prăbușit: Puține progrese în căutări din cauza vremii nefavorabile

Avionul AirAsia prăbușit: Puține progrese în căutări din cauza vremii nefavorabile

Echipele de căutare a victimelor și a epavei avionului AirAsia prăbușit în Marea Java au reușit să recupereze numai două trupuri neînsuflețite marți, vremea rea continuând să împiedice desfășurarea în bune condiții a căutărilor, relatează AFP.

Scufundătorii au coborât până pe fundul Mării Java, profitând de o scurtă ameliorare a condițiilor meteorologice, dar întâmpină dificultăți în a se apropia de epava Airbusului A320-200 care s-a prăbușit la 28 decembrie la puțin timp după decolarea din orașul indonezian Surabaya spre Singapore, cu 162 de persoane la bord.

Echipele de căutare au descoperit până acum cinci mari secțiuni ale avionului, dintre care una s-ar afla la coada avionului, unde se află de obicei cutiile negre. Acestea sunt cruciale pentru a stabili cauzele prăbușirii Airbusului care a dispărut de pe radare după ce s-a confruntat cu nori foarte amenințători la mare altitudine.

Alte două trupuri neînsuflețite au fost recuperate marți, ridicând numărul total al cadavrelor recuperate la 39, în ciuda extinderii zonei de căutare spre est, în largul insulei Borneo.

Prioritatea echipelor de căutare este recuperarea trupurilor victimelor, dintre care unele au fost descoperite atașate de locurile din avion.

Un comandant al marinei indoneziene, Yayan Sofyan, a cărui navă militară, Bung Tomo, a fost prima care a ajuns la locul prăbușirii săptămâna trecută, a descris câteva dintre obiectele recuperate.

"Am găsit rucsace, valize cu pantofi, un scaun pentru un sugar", a povestit el, adăugând că echipele de căutare sunt decise să-și continue eforturile pentru a recupera mai multe victime, în ciuda importantelor precipitații care cad în sezonul ploios. "Vrem pur și simplu ca trupurile victimelor să le fie aduse familiilor", a mai spus el.

Printre cele 162 de persoane aflate la bord se aflau 155 de indonezieni, copilotul francez Rémi Plesel, un britanic, trei sud-coreeni, un malaezian și un cetățean din Singapore.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...