Barack Obama a autorizat noi măsuri legale împotriva piraților informatici

Președintele american Barack Obama a semnat miercuri un decret ce autorizează adoptarea de sancțiuni împotriva piraților informatici, deopotrivă americani și străini, de acum înainte autoritățile de la Washington dispunând de baza legală pentru blocarea averilor persoanelor implicate în atacuri cibernetice asupra Statelor Unite, transmit agențiile AFP și EFE. 'Atacurile cibernetice reprezintă una din cele mai grave provocări la adresa securității naționale și a economiei Statelor Unite', a indicat liderul de la Casa Albă într-un mesaj publicat pe un blog și de către serviciul său de presă, el subliniind de asemenea că administrația de la Washington elaborează o vastă strategie pentru a găsi soluții în fața acestei provocări.

Decretul semnat de Obama va permite Trezoreriei americane să înghețe sau să blocheze averile persoanelor implicate în atacuri asupra rețelelor informatice americane 'esențiale', cum ar fi sistemele bancare sau cele legate de rețelele de electricitate.

'Intruziunile și atacurile informatice — provenite în mare măsură din străinătate — vizează companiile noastre, au ca scop sustragerea secretelor industriale și implică pierderea unor locuri de muncă în SUA. Pirații informatici au ca țintă și băncile americane', a detaliat liderul de la Casa Albă.

El a dat exemplul concret al atacului cibernetic nord-coreean asupra studiourilor Sony Pictures, în urma căruia au fost distruse date și au fost dezactivate mii de calculatoare. De asemenea, explică în continuarea Obama, hackerii au exploatat recent numeroase slăbiciuni ale sistemelor de securitate cibernetică, iar în urma acestor acțiuni 'peste o sută de milioane de americani și-au văzut datele personale compromise, inclusiv informațiile lor medicale sau datele de pe cardurile bancare'.

Drept urmare, liderul de la Casa Albă s-a arătat hotărât să folosească toate metodele, inclusiv cele diplomatice sau instrumentele de politică comercială, precum și cele coercitive, pentru a combate amenințarea serioasă reprezentată de atacurile hackerilor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta