Bărbatul din Dublin acuzat de uciderea româncei Marioara Rostaş, găsit nevinovat

Bărbatul din Dublin acuzat de uciderea româncei Marioara Rostaş, găsit nevinovat

Bărbatul din Dublin acuzat de uciderea româncei de etnie romă Marioara Rostaş, în 2008, a fost găsit nevinovat, în urma unui proces de cinci săptămâni, relatează BBC News online.

Bărbatul din Dublin acuzat de uciderea româncei Marioara Rostaş, găsit nevinovat (Imagine: Shutterstock)

Alan Wilson, în vârstă de 35 de ani, din New Street Gardens, a pledat nevinovat de uciderea tinerei. Crima a fost comisă pe strada Brabazon, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2008, potrivit bbc.com/news.

Rostaş, în vârstă de 18 ani la acea vreme, a fost dată dispărută pe 6 ianuarie 2008, după ce a fost văzută intrând într-o maşină, în centrul Dublinului, unde cerşea.

Cadavrul tinerei a fost îngropat în Dublin/Wicklow Mountains, unde a fost descoperit patru ani mai târziu.

Tânăra a fost împuşcată de patru ori în cap.

Un prieten al lui Wilson, Fergus O'Hanlon, a declarat în instanţă că l-a ajutat pe acesta să îngroape cadavrul, după ce l-a găsit pe acuzat acasă şi cadavrul tinerei într-un dormitor de la etaj.

O'Hanlon a fost arestat fiind bănuit de tăinuirea unor probe despre crimei din 2008, dar, în 2011, când a fost arestat în legătură cu altă crimă, el a încheiat o înţelegere cu procurorii în schimbul unor informaţii despre dispariţia fetei.

Potrivit publicaţiei irlandeze The Irish Times, O’Hanlon a fost introdus intr-un program pentru protecţia martorilor, s-a renunţat la acuzaţiile formulate împotriva lui şi a devenit principalul martor al statului în proces. Însă un anchetator a declarat în instanţă, în urma contrainterogării martorului, că acesta este "un maestru al sperjurului".

Judecătoul Patrick McCarthy a avertizat juriul că ar fi periculos să condamne pe cineva în baza unor dovezi necoroborate. Juriul a ajuns la verdictul nevinovat după doar două ore şi 53 de minute de deliberări, potrivit publicaţiei irlandeze.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…