Bărbatul din Dublin acuzat de uciderea româncei Marioara Rostaş, găsit nevinovat

Bărbatul din Dublin acuzat de uciderea româncei de etnie romă Marioara Rostaş, în 2008, a fost găsit nevinovat, în urma unui proces de cinci săptămâni, relatează BBC News online.

Bărbatul din Dublin acuzat de uciderea româncei Marioara Rostaş, găsit nevinovat (Imagine: Shutterstock)

Alan Wilson, în vârstă de 35 de ani, din New Street Gardens, a pledat nevinovat de uciderea tinerei. Crima a fost comisă pe strada Brabazon, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2008, potrivit bbc.com/news.

Rostaş, în vârstă de 18 ani la acea vreme, a fost dată dispărută pe 6 ianuarie 2008, după ce a fost văzută intrând într-o maşină, în centrul Dublinului, unde cerşea.

Cadavrul tinerei a fost îngropat în Dublin/Wicklow Mountains, unde a fost descoperit patru ani mai târziu.

Tânăra a fost împuşcată de patru ori în cap.

Un prieten al lui Wilson, Fergus O'Hanlon, a declarat în instanţă că l-a ajutat pe acesta să îngroape cadavrul, după ce l-a găsit pe acuzat acasă şi cadavrul tinerei într-un dormitor de la etaj.

O'Hanlon a fost arestat fiind bănuit de tăinuirea unor probe despre crimei din 2008, dar, în 2011, când a fost arestat în legătură cu altă crimă, el a încheiat o înţelegere cu procurorii în schimbul unor informaţii despre dispariţia fetei.

Potrivit publicaţiei irlandeze The Irish Times, O’Hanlon a fost introdus intr-un program pentru protecţia martorilor, s-a renunţat la acuzaţiile formulate împotriva lui şi a devenit principalul martor al statului în proces. Însă un anchetator a declarat în instanţă, în urma contrainterogării martorului, că acesta este "un maestru al sperjurului".

Judecătoul Patrick McCarthy a avertizat juriul că ar fi periculos să condamne pe cineva în baza unor dovezi necoroborate. Juriul a ajuns la verdictul nevinovat după doar două ore şi 53 de minute de deliberări, potrivit publicaţiei irlandeze.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!