Bulgaria: Americanul ucis într-un poligon militar era implicat într-un program de antrenare a rebelilor sirieni

Bulgaria: Americanul ucis într-un poligon militar era implicat într-un program de antrenare a rebelilor sirieni

Americanul ucis sâmbătă într-un poligon militar din Bulgaria în timpul unui test cu lansatoare de grenade lucra în cadrul unui program de echipare a rebelilor sirieni care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, a anunțat miercuri ambasada SUA la Sofia, citată de AFP.

* Bulgaria: Un american a murit, alți doi și doi bulgari au fost răniți într-un test cu grenade

Bărbatul ucis și cei doi colegi ai săi răniți fac parte din 'societatea Purple Sovel, ce are un contract cu comandamentul american pentru operațiuni speciale pentru a susține CJIATF-S (Combined Joint Interagency Task Force-Syria)', a răspuns ambasada americană la solicitarea AFP.

Misiunea încredințată CJIATF-S, respectiv 'Coalition Syria Train and Equip Program', a fost lansată pe data de 7 mai în Iordania, ulterior fiind extinsă în Turcia, Arabia Saudită și Qatar.

Conform ambasadei SUA la Sofia, cei trei americani desfășurau 'în momentul accidentului un antrenament de familiarizare pentru angajații unei alte societăți'.

Autoritățile bulgare au anunțat sâmbătă moartea unui american și rănirea a alte patru persoane, dintre care doi americani, în timpul unei trageri cu lansatoare de grenade la poligonul militar din Anevo (centrul țării), unde specialiști bulgari participau la antrenarea unor 'străini'.

Potrivit ministrului bulgar al economiei, Bojidar Lukarski, accidentul a fost provocat de o muniție defectuoasă produsă în anul 1984 și care aparține unei societăți private bulgare ce comercializează arme. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...