Catastrofă aviatică în Egipt: Avionul rus s-a dislocat în aer (anchetator rus)

Catastrofă aviatică în Egipt: Avionul rus s-a dislocat în aer (anchetator rus)

Avionul companiei ruse Kogalimavia care s-a prăbușit sâmbătă în peninsula Sinai cu 224 de persoane la bord s-a dislocat în aer înainte de a lovi solul, a declarat duminică, la Cairo, șeful experților în aeronautică din Rusia, relatează AFP.

"Dislocarea a avut loc în aer și fragmentele s-au împrăștiat pe o suprafață mare de circa 20 de kilometri pătrați", a declarat Viktor Sorotchenko, directorul Comitetului Interguvernamental pentru Aviație (MAK), citat de agențiile de presă ruse, precizând că este "prea devreme pentru a se trage concluzii".

MAK este însărcinat cu realizarea investigațiilor privind accidente aviatice în Rusia. Astfel, Viktor Sorotchenko participă la ancheta privind prăbușirea zborului 9268 al companiei Kogalimavia în Egipt alături de anchetatori francezi ai BEA și germani ai BFU, reprezentând constructorul Airbus, și anchetatori egipteni.

Ipoteza dislocării în zbor este considerată ca fiind cea mai plauzibilă de experți, având în vedere dispersarea fragmentelor.

Autoritățile au anunțat sâmbătă că au găsit fragmente de avion și corpuri neînsuflețite într-un perimetru care se întinde pe o rază de 8 kilometri, ceea ce, potrivit experților, indică a priori faptul că avionul Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalimavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, nu a lovit solul întreg, ci s-a dislocat sau a explodat în zbor.

Perimetrul de căutare a fost extins duminică la 15 km, a indicat un ofițer al armatei care participă la căutări, într-un interviu pentru AFP la baza militară Al-Hassana, în provincia Sinaiul de Nord, la circa 60 de km de locul prăbușirii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...