Cel puţin 70 de persoane date dispărute în Filipine, în urma naufragiului unui feribot

Cel puţin 70 de persoane date dispărute în Filipine, în urma naufragiului unui feribot

Cel puţin 70 de persoane au fost date dispărute în urma naufragiului unui feribot, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în partea centrală a Filipinelor, a anunţat agenţia guvernamentală pentru securitate civilă.

Feribotul Maharlika II, care transporta cel puţin 84 de persoane, s-a scufundat, în condiţii meteorologice nefavorabile, în largul Insulei Leyte.

Doar 14 pasageri au fost salvaţi, până în prezent, de către alte vapoare, a declarat Mina Marasigan, o purtătoare de cuvânt a Consiliului naţional filipinez pentru reducerea riscurilor şi de gestionare a catastrofelor.

"Nave de salvare s-au confruntat cu dificultăţi în a ajunge, deoarece valurile erau enorme", a declarat ea pentru AFP.

Nave aparţinând Pazei de Coastă şi alte ambarcaţiuni se aflau în continuare în zonă, a adăugat Marasigan, subliniind că există speranţa salvării altor pasageri în orele următoare.

Feribotul a semnalat "probleme de navigaţie" şi a înfruntat averse puternice, intemperii agravate de apropierea taifunului Kalmaegi, care ameninţă partea de nord a Filipinelor, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei