Cine este Stepan Poltorak, noul ministru ucrainean al Apărării

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-a numit luni în postul de ministru al Apărării pe Stepan Poltorak, şeful Gărzii naţionale formate din voluntari care luptă alături de forţele ucrainene în estul separatist prorus, a anunţat preşedinţia, citată de AFP.

Stepan Poltorak (Imagine: captură video)

Preşedintele a prezentat Parlamentului candidatura generalului Stepan Poltorak, în vârstă de 49 de ani, pentru a-l înlocui pe Valeri Gheletei, destituit duminică, a anunţat site-ul oficial al preşedinţiei. Votul parlamentarilor pentru aprobarea acestei candidaturi ar urma să aibă loc marţi.

Garda naţională este o formaţiune creată în martie pe baza trupelor Ministerului de Interne, pentru a integra "unităţile de autoapărare" din Maidan, centrul mişcării de contestare proeuropene de la Kiev, care a determinat în februarie înlăturarea de la putere a regimului preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.

Soldaţii Gărzii naţionale s-au remarcat în timpul confruntărilor din estul separatist prorus, unde Kievul efectuează de la jumătatea lui aprilie o operaţiune militară.

Preşedintele Poroşenko a subliniat că Poltorak este respectat în interiorul armatei "de generali şi de soldaţii simpli".

"Apreciez profesionalismul şi patriotismul dvs., onestitatea şi eforturile pentru crearea de la zero a Gărzii naţionale, cunoscută pentru disciplină şi spiritul de luptă", a subliniat Poroşenko, în timp ce îl primea pe Poltorak.

"O armată puternică este garanţia păcii şi voi face tot posibilul pentru ca armata să devină puternică, rapidă, eficientă, bine antrenată şi bine echipată", a declarat la rândul său Stepan Poltorak.

Înainte de a prelua conducerea Gărzii naţionale, Stepan Poltorak conducea forţele Ministerului de Interne.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend