Conducerea companiei aeriene Lufthansa a cerut reluarea negocierilor cu sindicatul piloţilor

Conducerea companiei aeriene germane Lufthansa a îndemnat vineri sindicatul piloţilor (Cockpit) să reia negocierile, în a treia şi ultima zi a unei greve care a paralizat activitatea sa.

Conducerea companiei aeriene Lufthansa a cerut reluarea negocierilor cu sindicatul piloţilor

"Lufthansa a solicitat (sindicatului) Cockpit să se alăture la masa de negocieri", a declarat Kay Kratky, un membru al conducerii companiei.

Totuşi, compania nu intenţionează să înainteze propuneri noi sindicatului, care solicită pensionarea piloţilor la vârsta de 55 de ani şi o creştere salarială de 10%, a adăugat Kratky, apreciind că oferta actuală este suficientă pentru a se ajunge la "o soluţie rezonabilă".

Lufthansa propune pensionarea piloţilor la vârsta de 60 de ani şi o creştere salarială de 5,2%.

Pe fondul conflictului privind salariile şi vârsta de ieşire la pensie, Cockpit a făcut apel la grevă începând de marţi, ora 22.00 GMT (miercuri, 01.00 ora României), până vineri, ora 21.59 GMT (00.59 ora României). Aceasta este cea mai importantă acţiune de grevă din istoria companiei, potrivit presei germane, Lufthansa fiind nevoită să anuleze 3.800 de zboruri şi suferind prejudicii între 35 şi 75 de milioane de euro. Aproximativ 425.000 de pasageri au fost afectaţi de greva piloţilor Lufthansa.

În pofida perturbărilor, pe care Lufthansa le-a minimalizat avertizându-şi din timp clienţii sau transferându-i la alte companii, greva piloţilor este susţinută de majoritatea germanilor, potrivit unui sondaj efectuat pentru postul de televiziune ARD. Cincizeci şi cinci la sută dintre persoanele intervievate au declarat că sunt de acord cu această acţiune de grevă, în timp ce 42 la sută au anunţat că se opun, la fel ca mediile economice şi politice.

Această acţiune a contribuit de altfel la relansarea apelurilor la legiferare pentru a se evita multiplicarea unor greve sectoriale care ar putea paraliza activitatea în ţară. Obiectivul figurează în contractul de coaliţie al Guvernului Merkel format de conservatori şi social-democraţi.

Într-un interviu pentru cotidianul Handelsblatt, patronul Lufthansa Christoph Franz a pledat de asemenea pentru modificarea dreptului la grevă, cu scopul de a prevedea "o obligaţie de menţinere a insfracturii de transporturi minime necesare".

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze