Consumul de apă în California, redus cu peste 25 % din cauza secetei

Locuitorii Californiei și-au redus cu 27,3 % consumul de apă în luna iunie, adică cu mai mult decât 25 %, după cum le recomandase guvernatorul statului pentru a combate efectele secetei extreme care afectează de patru ani acest stat american, au indicat joi autorități locale, citate de AFP. 'Californienii înțeleg severitatea secetei și acționează, după cum indică cifrele publicate astăzi', a comentat Felicia Marcus, președinta Comitetului de control al resurselor de apă în acest stat din vestul SUA.

'Raportul arată că locuitorii știu că trebuie să continue să economisească apa pe temperaturile ridicate din timpul verii și au păstrat sistemele de stropire închise încă mai înainte decât ar fi făcut-o în timpuri normale', a continuat ea.

'Aceasta este atitudinea corectă pe care trebuie s-o aibă în timp ce ne îndreptăm spre căldurile din august și septembrie, în plină secetă a secolului, al cărei sfârșit nu știm când va fi', a adăugat Marcus.

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a instituit măsuri de urgență istorice în aprilie pentru a reduce cu 25 % consumul de apă în California, acestea intrând în vigoare la începutul lunii iunie.

În 12 iunie, autoritățile californiene anunțaseră noi restricții în accesul la apă, afectând pentru prima oară în ultimii 40 de ani anumiți agricultori care beneficiau de drepturi prioritare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi