Departamentul de Stat: Loviturile aeriene ruse în Siria nu vor schimba cu nimic misiunile SUA și ale coaliției

Departamentul de Stat: Loviturile aeriene ruse în Siria nu vor schimba cu nimic misiunile SUA și ale coaliției

Loviturile aeriene în Siria nu vor schimba nimic în misiunile aeriene derulate de SUA și de coaliția internațională împotriva grupării Statul Islamic în această țară în război, a precizat miercuri Departamentul de Stat american, relatează AFP și Reuters. Potrivit unui înalt responsabil american, secretarul de stat John Kerry s-a plâns miercuri omologului rus Serghei Lavrov de loviturile aeriene ale Rusiei în Siria, apreciind că aceste bombardamente au fost contraproductive.

Într-o conversație între cei doi miniștri în marja Adunării generale a ONU de la New York, Kerry 'a transmis mesajul că acest anunț al Rusiei este contrar eforturilor lor pentru evitarea unui incident militar între avioanele diferitelor armate și contraproductiv', a spus responsabilul citat.

'Noi am fost clari și secretarul de stat (John Kerry — n.r.) a fost clar: acest demers rus nu va schimba în niciun fel misiunile SUA sau ale coaliției împotriva SI, misiunile aeriene în particular', a declarat presei purtătorul de cuvânt al diplomației americane, John Kirby, în marja Adunării generale a ONU de la New York.

'Coaliția condusă de SUA își va continua misiunile aeriene deasupra Irakului și a Siriei așa cum era prevăzut și în sprijinul operațiunilor noastre internaționale pentru slăbirea și distrugerea SI', a adăugat Kirby, citat într-un comunicat al Departamentului de Stat.

El a precizat că 'un responsabil rus de la Bagdad a informat în această dimineață personalul ambasadei SUA că o aeronavă militară rusă va începe misiuni aeriene împotriva SI, astăzi, deasupra Siriei'.

Moscova a solicitat de altfel Washingtonului ca avioanele americane să nu utilizeze spațiul aerian sirian în timpul misiunilor ruse, a mai spus Kirby.

Loviturile aeriene ruse au avut loc înainte de începerea, la ora 14.00 GMT, a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, prezidată de Serghei Lavrov și dedicată 'amenințării teroriste' și în primul rând grupării SI.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că aviația rusă a efectuat 'tiruri de precizie' în Siria, distrugând 'echipamente militare, mijloace de comunicare și stocuri de arme și muniții' ale SI. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante