Două trenuri au deraiat pe un pod în India: Cel puțin 27 de morți

Două trenuri au deraiat pe un pod în India: Cel puțin 27 de morți

Cel puțin 27 de persoane au murit marți și alte peste 40 au fost rănite după deraierea a două trenuri supraaglomerate în timp ce traversau un pod afectat de inundații în centrul Indiei, potrivit unor surse oficiale, citate de AFP. Echipele de salvare au acționat toată noaptea pentru a scoate pasagerii blocați în aceste trenuri, care circulau în direcții opuse atunci când vagoanele lor au deraiat în statul Madhya Pradesh. Aproximativ 300 de persoane au fost salvate, conform poliției și altor responsabili.

'Douăzeci și șapte de persoane au murit în accident', a declarat pentru AFP șeful poliției feroviare din acest stat, M.S.Gupta, precizând că bilanțul morților ar putea crește.

Cel puțin 25 de călători răniți au fost spitalizați, a anunțat un alt responsabil local.

Un tren, care venea din capitala economică Mumbai, pare să fi fost afectat de o creștere subită a nivelului apelor râului Machak. Patru sau cinci vagoane din coada garniturii au deraiat, a declarat unui post de televiziune indian un purtător de cuvânt de la Ministerul Căilor Ferate.

Celălalt tren de pasageri, care se îndrepta de la Patna (est) spre Mumbai, a fost afectat de asemenea de apele umflate ale râului. Locomotiva sa și două sau trei din primele vagoane au deraiat, potrivit aceluiași purtător de cuvânt.

Un muson a devastat mai multe regiuni ale țării în ultimele săptămâni, făcând aproximativ 180 morți în cursul inundațiilor în vestul și estul Indiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

4 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

5 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID