Două trenuri au deraiat pe un pod în India: Cel puțin 27 de morți

Două trenuri au deraiat pe un pod în India: Cel puțin 27 de morți

Cel puțin 27 de persoane au murit marți și alte peste 40 au fost rănite după deraierea a două trenuri supraaglomerate în timp ce traversau un pod afectat de inundații în centrul Indiei, potrivit unor surse oficiale, citate de AFP. Echipele de salvare au acționat toată noaptea pentru a scoate pasagerii blocați în aceste trenuri, care circulau în direcții opuse atunci când vagoanele lor au deraiat în statul Madhya Pradesh. Aproximativ 300 de persoane au fost salvate, conform poliției și altor responsabili.

'Douăzeci și șapte de persoane au murit în accident', a declarat pentru AFP șeful poliției feroviare din acest stat, M.S.Gupta, precizând că bilanțul morților ar putea crește.

Cel puțin 25 de călători răniți au fost spitalizați, a anunțat un alt responsabil local.

Un tren, care venea din capitala economică Mumbai, pare să fi fost afectat de o creștere subită a nivelului apelor râului Machak. Patru sau cinci vagoane din coada garniturii au deraiat, a declarat unui post de televiziune indian un purtător de cuvânt de la Ministerul Căilor Ferate.

Celălalt tren de pasageri, care se îndrepta de la Patna (est) spre Mumbai, a fost afectat de asemenea de apele umflate ale râului. Locomotiva sa și două sau trei din primele vagoane au deraiat, potrivit aceluiași purtător de cuvânt.

Un muson a devastat mai multe regiuni ale țării în ultimele săptămâni, făcând aproximativ 180 morți în cursul inundațiilor în vestul și estul Indiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

3 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

4 Așa o fi?

5 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?