După Viena, și Berlinul sugerează reducerea fondurilor UE pentru statele care resping cotele de refugiați

După Viena, și Berlinul sugerează reducerea fondurilor UE pentru statele care resping cotele de refugiați

Ministrul german de interne Thomas de Maiziere a invocat marți posibilitatea reducerii fondurilor structurale ale Uniunii Europene în cazul țărilor care resping cotele de refugiați, transmit AFP și Reuters.

'Cred că trebuie să vorbim despre mijloace de presiune', a declarat el la postul de televiziune german ZDF. Țările care refuză repartizarea refugiaților stabilită conform cotelor 'sunt țări care primesc numeroase fonduri structurale', a insistat el, considerând că 'ar fi drept să primească mai puține mijloace' financiare.

Potrivit lui Thomas de Maiziere, UE încă este departe de un acord privind distribuirea pe termen lung a unor cote de refugiați între statele membre.

Miniștrii europeni de interne, reuniți luni de urgență la Bruxelles, nu au reușit să ajungă la un acord asupra repartizării obligatorii a 120.000 de refugiați, solicitată săptămâna trecută de Comisia Europeană pentru a face față uneia dintre cele mai grave crize migratorii în Europa după 1945.

De Maiziere a mai spus că își menține previziunea că circa 800.000 de refugiați vor ajunge în Germania în acest an, în pofida afirmațiilor unor politicieni de vârf conform cărora ar putea exista un milion de nou-veniți.

"Nu vreau să-mi schimb previziunea", a spus ministrul german de interne.

Vicecancelarul Sigmar Gabriel a declarat luni că există 'numeroase semnale' care arată că Germania nu va lua în grijă în acest an doar 800.000 de refugiați, așa cum a prevăzut Ministerul de Interne, ci un milion.

În același timp, 4.537 de solicitanți de azil au ajuns luni în Germania cu trenul, în pofida reintroducerii controalelor la frontiera cu Austria, a precizat marți poliția federală. De la începutul lunii, 91.823 de solicitanți de azil au intrat în Germania cu trenul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...