Erdogan atrage atenția Rusiei că nu are dreptul să "calomnieze" Turcia

Erdogan atrage atenția Rusiei că nu are dreptul să "calomnieze" Turcia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a atras miercuri atenția Rusiei că nu are dreptul să "calomnieze" Turcia, după ce Moscova a afirmat că liderul de la Ankara și familia acestuia sunt direct 'implicați' în traficul de petrol al organizației Statul Islamic.

'Nimeni nu are dreptul să profereze calomnii la adresa Turciei. Turcia nu și-a pierdut valorile morale ca să cumpere petrol de la o organizație teroristă', a declarat Erdogan, aflat la Doha, în Qatar, după cum relatează AFP. ''Dacă aceste acuzații continuă, noi vom lua măsuri', a avertizat el.

În același timp, Recep Tayyip Erdogan a reafirmat că el va demisiona imediat din funcția de președinte dacă acuzațiile Moscovei sunt probate. 'Eu nu voi mai rămâne în scaunul de președinte niciun minut dacă Rusia va aduce probe în susținerea afirmațiilor sale. Iar cei care propagă aceste calomnii nu trebuie să mai rămână în scaunele lor', a mai declarat Erdogan.

Anterior, ministrul adjunct rus al apărării, Anatoli Antonov, a acuzat 'clasa politică de la conducerea Turciei, inclusiv pe președintele Erdogan și familia acestuia', de a fi implicată în comerțul ilegal cu petrol al grupării teroriste Statul Islamic.

Antonov a făcut referire în special la ginerele lui Erdogan, Berat Albayrak (37 ani), care a condus mult timp grupul Calik Holding, specializat în energie, și la unul din fiii președintelui turc, Bilal, care deține mai multe firme de lucrări publice și de transport maritim.

Relațiile dintre Ankara și Moscova traversează în prezent o perioadă de tensiuni după ce aviația turcă a doborât la 24 noiembrie un bombardier rus la frontiera cu Siria. Autoritățile de la Ankara susțin că avionul militar rus a încălcat spațiul aerian al Turciei, ceea ce Moscova neagă, afirmând că aparatul său de zbor se afla la un kilometru distanță de granița turcă.

AGERPRES/(AS — autor: Flori Tiulea, editor: Karina Olteanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...