Fiica lui Boris NEMȚOV: „PUTIN este vinovatul politic pentru asasinarea tatălui meu. Opoziția e acum decapitată și toată lumea SE TEME”

Fiica lui Boris NEMȚOV: „PUTIN este vinovatul politic pentru asasinarea tatălui meu. Opoziția e acum decapitată și toată lumea SE TEME”

O fiică a liderului opozantului rus Boris Nemțov spune că Vladimir Putin trebuie tras la răspundere pentru uciderea tatălui ei, scrie BBC News.

Zhanna Nemțova a declarat, într-un interviu pentru BBC, că, în opinia sa, președintele Putin este „vinovatul politic”.

Nemțov, fost vicepremier și politician veteran liberal, a fost împușcat în 27 februarie, în timp ce se plimba cu prietena lui, în apropiere de Kremlin.

Președintele Putin a condamnat asasinatul și a promis că va găsi criminalii.

În același timp, unul dintre bărbații acuzați de crimă a declarat, ieri, că a fost torturat pentru a mărturisi crima.

Nemțova a repetat acuzațiile anterioare făcute de aliații tatălui său, care au spus că asasinatul a fost motivat politic. „A fost cel mai proeminent critic al lui Putin. A fost cel mai puternic lider al opoziției din Rusia”, a spus ea.

„După moartea sa, opoziția este decapitată și toată lumea se teme”, a adăugat femeia. „Acum nu mai avem o altă figură la fel de puternică și cu la fel de multă expertiză și experiență pentru a-i confrunta pe oficiali”.

Tânăra de 30 de ani, care este analist financiar și prezentatoare la un post de televiziune economic din Mosocva, a spus că nu a fost contactată de anchetatorii ruși pentru că ei „nu sunt interesați de o anchetă reală, independentă”.

Oficialii trebuie să anunțe motivul asasinării lui Boris Nemțov.

Anul trecut, Nemțov a contactat autoritățile ruse, după ce a primit amenințări cu moartea pe pagina sa de Facebook, pe care le-a legat de poziția sa exprimată față de conflictul din Ucraina.

El redacta un raport în care urma să dezvăluie implicarea soldaților ruși în acest conflict. Poliția i-a refuzat solicitarea unei anchete, în septembrie 2014.

Nemțova a spus acum că nu a reușit să intre în apartamentulș tatălui ei, unde acesta își păstra documentele.

Vorbind despre momentul când a aflat de moartea bărbatului de 55 de ani, ea a spus: „Nu-mi venea să cred. Încă nu pot să cred că este adevărat. Mi-au ucis tatăl și nu pot să tac”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale