Fostul președinte francez Jacques Chirac a fost spitalizat

Fostul președinte francez Jacques Chirac a fost spitalizat

Fostul președinte francez Jacques Chirac (1995-2007), acum în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat miercuri la Paris pentru că se simțea 'slăbit de câteva zile', dar 'starea sa nu prezintă niciun motiv de îngrijorare', a declarat joi pentru AFP fiica sa, Claude Chirac.

Chirac a fost spitalizat miercuri după-amiază pentru un control general al stării sale de sănătate, a indicat fiica sa, adăugând că acesta urmează să rămână pentru câteva zile în spital. 'Starea sa nu prezintă nicio îngrijorare', a reiterat fiica cea mică a fostului șef de stat, care a fost responsabilă cu comunicarea în timpul președinției sale.

Jacques Chirac, care s-a opus războiului SUA în Irak, este un personaj pitoresc și popular al vieții politice franceze, al cărui parcurs profesional a fost, de asemenea, marcat de probleme juridice.

De două ori ales la conducerea statului, în 1995 și în 2002 — în finalul unui duel inedit cu reprezentantul partidului de extrema dreaptă Frontul Național — cei 12 ani petrecuți la putere au făcut ca el să fie președintele cu cel mai lung mandat după predecesorul său socialist, François Mitterrand. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

4 Așa o fi?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina