Franța: Presupusul organizator al atentatelor, filmat în metroul din Paris în seara atacurilor

Franța: Presupusul organizator al atentatelor, filmat în metroul din Paris în seara atacurilor

Presupusul organizator al atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a fost filmat într-o stație de metrou din Montreuil (suburbie în estul capitalei franceze), în jurul orelor 21:00 GMT, în seara atentatelor, au anunțat vineri surse din cadrul poliției, citate de AFP.

Abaaoud, ucis miercuri în timpul unui asalt al poliției într-o suburbie din nordul capitalei franceze, se afla deci în apropiere de locul în care a fost abandonat vineri un Seat negru, folosit de un comando format din trei bărbați care au deschis focul asupra mai multor terase de baruri și restaurante.

Din acest comando făcea parte și Brahim Abdeslam, care s-a aruncat în aer la fața locului, și ale cărui amprente au fost identificate pe o armă de asalt găsită în această mașină. Și fratele său mai mic, Salah, de negăsit după ce a fost, fără îndoială, scos din Franța de către doi presupuși complici inculpați în Belgia, este suspectat că ar fi făcut parte din acest comando.

Rămâne întrebarea: era Abaaoud al treilea membru al acestui comando? Jihadist pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare european și internațional, Abdelhamid Abaaoud, supranumit Abou Omar al-Baljiki (belgianul), 28 de ani, a fost ucis în timpul asaltului de miercuri al forțelor de ordine franceze asupra unui apartament din cartierul Saint-Denis, o suburbie din nordul Parisului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?