Franța/ atentat: Anonymous a lansat campania #OpCharlieHebdo și amenință cu o reacție masivă

Franța/ atentat: Anonymous a lansat campania #OpCharlieHebdo și amenință cu o reacție masivă

Paris, 8 ian /Agerpres/ - Grupul de hackeri Anonymous a anunţat joi pe contul său de Twitter lansarea campaniei #OpCharlieHebdo şi a ameninţat cu o reacţie masivă după atacul sângeros comis miercuri la sediul publicaţiei franceze Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, potrivit Le Figaro.

"Aşteptaţi-vă la o reacţie masivă şi frontală din partea noastră întrucât lupta pentru apărarea acestor libertăţi este însăşi baza mişcării noastre'', a declarat Anonymous.

Redacţia săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo a fost miercuri ţinta unui atac terorist, soldat cu 12 morţi şi care a îndoliat întreaga Franţă şi a ridicat problema libertăţii de exprimare.

În prezent, un amplu dispozitiv al poliţiei şi jandarmeriei franceze a fost desfăşurat la circa 80 de kilometri de Paris, în zona unde au fost reperaţi fraţii Cherif şi Said Kouachi, suspecţi pentru atacul de la sediul redacţiei Charlie Hebdo. Cei doi fuseseră localizaţi joi dimineaţă într-o maşină, pe o şosea în departamentul Aisne, în apropiere de localitatea Villers-Cotteret, în nordul Franţei.

Marţi, site-ul Ministerului francez al Apărării a fost ţinta unui atac informatic revendicat de grupul Anonymous care a afirmat că vrea "să răzbune" un militant ecologist ucis în octombrie în reprimarea unei manifestaţii.

"Toată ziua site-ul a fost perturbat", a confirmat serviciul de comunicare al Ministerului Apărării, asigurând în acelaşi timp că site-ul (www.defense.gouv.fr) "nu a fost piratat" şi că "integritatea sa nu a fost ameninţată".

Ministerul Apărării a indicat că a deschis o anchetă "pentru a determina dacă a fost într-adevăr un atac şi de la care adrese IP au fost trimise cererile".

Într-un comunicat difuzat pe internet, Anonymous a revendicat atacul, afirmând că scopul a fost de a-l "răzbuna" pe Rémi Fraisse, un militant ecologist de 21 de ani ucis "de poliţia franceză". Acest tânăr a murit în timpul unei manifestaţii la locul de construcţie a unui baraj controversat din sudul Franţei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu