Franța/alegeri: Socialiștii se retrag din două regiuni cheie pentru a face "baraj" Frontului Național

Franța/alegeri: Socialiștii se retrag din două regiuni cheie pentru a face "baraj" Frontului Național

Partidul Socialist (PS) la putere în Franța a anunțat duminică seară că se retrage din turul al doilea al alegerilor regionale, programat la 13 decembrie, din cele puțin două regiuni cheie, în nordul și sudul țării, pentru "a face baraj" unei victorii a formațiunii de extremă dreapta, relatează AFP. "În regiunile cu riscul de a fi câștigate de Frontul Național în care stânga nu devansează dreapta, Partidul Socialist decide să facă baraj republican, în special în Nord-Pas-de-Calais-Picardia și Provence-Alpi-Coasta de Azur", a declarat secretarul general al PS, Jean-Christophe Cambadélis.

"Timp de cinci ani, socialiștii nu vor avea consilieri în aceste regiuni", a adăugat el, la finalul unei reuniuni extraordinare a conducerii partidului președintelui François Hollande.

Partidul de extremă dreapta Frontul Național (FN) a ieșit duminică mare învingător în primul tur al alegerilor regionale din Franța, cu un rezultat național record, între 27,2% și 30,3% din voturi, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne.

El devansează opoziția de dreapta și PS în cel puțin șase regiuni din totalul de 13.

Liderul FN, Marine Le Pen, în nord, și nepoata ei Marion Maréchal-Le Pen, în sud, sunt amândouă creditate cu peste 40% din voturi conform sondajelor, astfel încât ele pot câștiga în regiunile Nord-Pas-de-Calais-Picardia și Provence-Alpi-Coasta de Azur în turul al doilea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 Așa o fi?

5 Mai există DNA?