Germania vrea să faciliteze procedura de expulzare a străinilor, pe fondul valului masiv de imigranți și refugiați

Germania vrea să faciliteze procedura de expulzare a străinilor, pe fondul valului masiv de imigranți și refugiați

Expulzarea străinilor din Germania ar putea fi făcută mai ușor, conform unui proiect de lege al Ministerului german de Interne, citat joi de cotidianul regional Ruhr Nachrichten. Germania se așteaptă la un val record de 800.000 de imigranți și refugiați în acest an. Landurile se plâng tot mai mult de costurile administrării acestui aflux.

"Vor fi mai ușor de pus în aplicare obligațiile existente privind expulzarea din țară", scrie publicația, citând proiectul de lege.

"În viitor, odată ce termenul limită pentru părăsirea voluntară a țării este depășit, data expulzării nu va mai fi anunțată pentru a reduce riscul ca persoanele vizate să se ascundă", adaugă sursa citată, potrivit Reuters.

Proiectul de lege prevede că perioada maximă în care landurile pot să amâne expulzările va fi redusă de la șase luni la trei luni.
În plus, ajutoarele în bani vor fi, pe cât posibil, înlocuite cu alte tipuri de beneficii de aceeași valoare pentru solicitanții de azil pe perioada cât aceștia stau în centrele de înregistrare.

Ruhr Nachrichten mai scrie că planul ar urma să fie adoptat de guvern în această lună.

La începutul acestei luni, coaliția de guvernământ a cancelarului Angela Merkel a convenit asupra unei serii de măsuri, cum ar fi accelerarea procedurilor de azil și facilitarea construcției de adăposturi pentru solicitanții de azil.

S-a convenit de asemenea să extindă cu Albania, Kosovo și Muntenegru lista țărilor considerate 'sigure', ceea ce înseamnă că cetățenii acestora nu pot cere azil. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...