Granița turcă: 22 de vameși bulgari inculpați pentru corupție

Granița turcă: 22 de vameși bulgari inculpați pentru corupție

Un număr de 22 de vameși bulgari de la principalul post de graniță cu Turcia au fost inculpați luni pentru participare la o "grupare criminală organizată" din cauza faptului că au permis trecerea unor vehicule fără control în schimbul unei sume de bani, a anunțat parchetul, relatează AFP.

Aceste inculpări survin în urma arestării duminică a zeci de vameși de la postul de frontieră Kapitan-Andreevo, considerat ca un punct nevralgic pentru traficanții de mărfuri și ființe umane din Turcia spre Europa.

'Vasta operațiune efectuată duminică a vizat să se dovedească existența unui grup criminal organizat ce implica sistematic darea de mită pentru vehiculele ce traversau granița', a declarat Daniela Popova, responsabilă a parchetului specializat în lupta împotriva crimei organizate.

Inculpații riscă între trei și 10 ani de închisoare, a precizat ea. Peste 100.000 leva (50.000 euro) au fost găsiți duminică în cursul a 106 percheziții efectuate la domiciliile unor vameși în cinci orașe, situate în apropierea graniței.

Andrei Andreev, șeful parchetului specializat în lupta împotriva crimei organizate, a declarat că vameșii luau între doi și cinci euro pe mașină și 150 și 300 euro pe camion sau autocar, permițând trecerea acestora fără control.

În afară de diverse obiecte de contrabandă, postul de frontieră Kapitan-Andréevo, situat pe axa rutieră cea mai directă între Orientul Mijlociu și Europa, este suspectat că a permis trecerea clandestină a migranților, în pofida echipamentelor pentru detectarea prezenței oamenilor în camioane.

Zeci de mii de migranți au intrat ilegal în Bulgaria de la începutul anului fără să se înregistreze, înainte de a-și continua drumul în Balcani, potrivit unor estimări. Intervenția de duminică a provocat o închidere a graniței timp de peste cinci ore pentru vehiculele ce intră în Bulgaria, provocând importante blocaje în trafic de partea turcă a graniței.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire