Grecia: Peste 15.000 de refugiați pe Insula Lesbos

Grecia: Peste 15.000 de refugiați pe Insula Lesbos

Mai mult de 15.000 de refugiați din Orientul Mijlociu sunt blocați pe Insula grecească Lesbos, în estul Mării Egee, unde alte sute ajung zilnic, transmite DPA, citând un responsabil al pazei de coastă. Două feriboturi urmează să ancoreze pe Lesbos, pentru a transporta 4.200 de oameni spre portul Pireu, lângă Atena, a indicat acesta. 

Potrivit DPA, Insula Lesbos, în special zona portuară și capitala Mytilini, cu 30.000 de locuitori, devine supraaglomerată de refugiați, majoritatea sirieni. Sute sau chiar mii de refugiați sosesc zilnic pe mare din Turcia, ale cărei coaste se află la o distanță de numai 15 km. Mulți merg pe jos zeci de kilometri din locul de debarcare și până la Mytilini, pentru că transportul public nu face față. Pe insulă, majoritatea dorm sub cerul liber, în port și pe străzi.

După ce sunt transportați în Grecia continentală, refugiații se deplasează spre nord, pe așa-numită rută balcanică, spre Macedonia, apoi Serbia, de unde încearcă să intre în Ungaria.

Conform presei elene, la granița macedoneană se aflau din nou marți forțe de securitate, care lăsau să treacă doar grupuri mici. Televiziunile au arătat imagini cu încăierări între imigranți în timp ce așteptau, sub un soare torid, să traverseze granița în Macedonia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

3 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

4 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

5 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei