Grecia: Viitorul comun al Europei nu este cel al austerității, afirmă Alexis Tsipras

Grecia: Viitorul comun al Europei nu este cel al austerității, afirmă Alexis Tsipras

Viitorul comun al Europei nu este cel al austerității, a declarat, duminică, la Atena, Alexis Tsipras, liderul partidului stângii radicale elene Syriza după ce și-a exprimat votul, informează AFP.

Tsipras, 40 de ani, pe care toate sondajele îl arată ca fiind viitorul premier al Greciei, și al cărui slogan este renegocierea datoriei țării cu creditorii săi internaționali, a votat în cartierul său Kypseli, în mijlocul unei mulțimi de microfoane și camere de luat vederi din numeroase țări.

La ieșirea de la vot, el a declarat în limba greacă, apoi în limba engleză: 'Viitorul nostru comun în Europa nu este cel al austerității, este cel al democrației, al solidarității și al cooperării'.

'Astăzi, a afirmat el, grecii sunt chemați să facă ultimul pas pentru revenirea speranței, pentru sfârșitul fricii'. 'Vom decide dacă mâine troika se va întoarce în Grecia pentru a pune în aplicare măsurile pe care Samaras (premierul conservator) le-a decis, sau dacă mâine țara noastră se va lansa într-o negociere dificilă pentru reîntoarcerea demnității'.

Formațiunea lui Alexis Tsipras este creditată în ultimele sondaje cu 2,9 până la 6,7 procente avans față de Partidul Noua Democrație al premierului Antonis Samaras.

Acesta din urmă, care a votat la Pylos (Peloponez, sud) duminică dimineața, s-a arătat încrezător în rezultatul 'acestor alegeri cruciale pentru viitorul nostru și al copiilor noștri'. 'Astăzi vom decide dacă vom merge mai departe sau ne vom aventura în necunoscut', a spus el, arătându-se 'optimist că nimeni nu va pune în pericol parcursul european al Greciei'.

El a menționat că 'numeroși cetățeni sunt încă indeciși': 'Noi credem în decizia lor finală', a concluzionat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?