Grecia: Viitorul comun al Europei nu este cel al austerității, afirmă Alexis Tsipras

Grecia: Viitorul comun al Europei nu este cel al austerității, afirmă Alexis Tsipras

Viitorul comun al Europei nu este cel al austerității, a declarat, duminică, la Atena, Alexis Tsipras, liderul partidului stângii radicale elene Syriza după ce și-a exprimat votul, informează AFP.

Tsipras, 40 de ani, pe care toate sondajele îl arată ca fiind viitorul premier al Greciei, și al cărui slogan este renegocierea datoriei țării cu creditorii săi internaționali, a votat în cartierul său Kypseli, în mijlocul unei mulțimi de microfoane și camere de luat vederi din numeroase țări.

La ieșirea de la vot, el a declarat în limba greacă, apoi în limba engleză: 'Viitorul nostru comun în Europa nu este cel al austerității, este cel al democrației, al solidarității și al cooperării'.

'Astăzi, a afirmat el, grecii sunt chemați să facă ultimul pas pentru revenirea speranței, pentru sfârșitul fricii'. 'Vom decide dacă mâine troika se va întoarce în Grecia pentru a pune în aplicare măsurile pe care Samaras (premierul conservator) le-a decis, sau dacă mâine țara noastră se va lansa într-o negociere dificilă pentru reîntoarcerea demnității'.

Formațiunea lui Alexis Tsipras este creditată în ultimele sondaje cu 2,9 până la 6,7 procente avans față de Partidul Noua Democrație al premierului Antonis Samaras.

Acesta din urmă, care a votat la Pylos (Peloponez, sud) duminică dimineața, s-a arătat încrezător în rezultatul 'acestor alegeri cruciale pentru viitorul nostru și al copiilor noștri'. 'Astăzi vom decide dacă vom merge mai departe sau ne vom aventura în necunoscut', a spus el, arătându-se 'optimist că nimeni nu va pune în pericol parcursul european al Greciei'.

El a menționat că 'numeroși cetățeni sunt încă indeciși': 'Noi credem în decizia lor finală', a concluzionat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

5 Priviți, lui Dan Vîlceanu i-au dat „carne” pe buletinele de vot!