Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Guvernul nigerian, acuzat că a muşamalizat răpirea a 200 de fete

Acţiunile întreprinse de guvernul nigerian pentru a le recupera pe cele peste 150 de fete sunt aspru criticate de organizaţii pentru drepturile omului din întreaga lume. 

 

Fetele au fost răpite pe 16 aprilie, noaptea, de la internatul şcolii de fete din oraşul Chibok. Veştile despre incident s-au aflat însă doar la câteva zile. Imediat după răpire, guvernul a anunţat că multe fete scăpaseră singure, sărind din camioanele în care au fost urcate, altele au evadat cumva şi au ieşit pe picioarele lor din pădurea în care le-au dus teroriştii. Cele câteva care ar fi rămas în mâinile grupării Boko Haram, cunoscută pentru cruzime şi masacre, ar fi fost eliberate de autorităţi, a anunţat guvernul. 

 

De fapt, mai puţin de 40 de fete reuşiseră să scape, iar peste 150 rămâneau ostatice. Până la urmă, ele au fost vândute de gruparea musulmană sau oferite drept sclave militanţilor fundamentalişti. 

 

Anterior, părinţii retrăseseră fetele de la şcoală, pe fondul temerilor faţă de un astfel de atac, însă elevele au fost rechemate de profesori pentru a-şi da examenele.

 

„Părinţii şi grupurile de pază au oprit de marţi căutările fetelor răpite şi nici nu ştim nimic despre desfăşurarea vreunei misiuni de salvare”, a declarat Haladu Sule, locuitor din Chibok, confruntând declaraţiile oficialilor care au susţinut că armata are în aplicare un plan de salvare.

 

Localnicii au relatat că membrii grupării Boko Haram au părăsit oraşul Chibok şi au străbătut şi satul Baale, în noapte în care au fost răpite fetele, şi că s-au îndepărtat încă alte câteva sute de metri de pădurea de la marginea comunităţii. „Am fost avertizaţi de săteni să nu mergem mai departe, pentru că bâtele şi armele noastre învechite nu ar fi făcut faţă armamentului deţinut de Boko Haram”, a mai spus Sule, citat de CNN.

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Grupul Mykonos” conduce din umbră România. Dăncilă, un pericol pentru siguranța națională!

2 Tic-tac! Un important om politic va fi deconspirat ca slugă a Securității! Campania pentru prezidențiale va să…

3 Semn NEGRU pentru Mafia PSD! Ce atribuții va avea Kovesi în calitate de procuror-șef european

4 Imaginea Mafiei PSD! Detalii-ȘOC despre ÎMPRUMUTURILE Rovanei Plumb! Oameni buni, acești infractori au ÎNGROPA…

5 HOPA! Cu o zi înainte de plecarea în SUA, Dăncilă modifică Legea Dragnea / Vâlcov pentru gazele din Marea Neagră…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!