Hillary Clinton a orchestrat împreună cu Leon Panetta o "lovitură" la adresa lui Obama - expert

Strategul politic american Dick Morris a acuzat-o pe Hillary Clinton că a conspirat cu fostul secretar al Apărării Leon Panetta pentru a critica politica externă a preşedintelui Barack Obama, relatează The Hill, în pagina electronică.

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că Hillary l-a împins să facă acest lucru", a declarat Morris duminică.

"Ce face Panetta este o lovitură - o crimă comandată - pentru Hillary. În esenţă, Panetta este omul lui Clinton, nu al lui Obama. Descriind exact şi sincer deliberările din Cabinetul (Obama), el o face pe Hillary să arate mai bine şi pe Obama să arate mai rău ...", afirmă el.

Panetta a reţinut atenţia la începutul săptămânii trecute când a afirmat că preşedintele are tendinţa să "dea înapoi şi să renunţe" atunci când se confruntă cu provocări. De prea multe ori preşedintele "se încrede mai mult în logica sa de profesor de drept decât în instictul de lider", a declarat el, adăugând că uneori Obama "se simte atât de descurajat de proces", încât renunţă să mai lupte.

El susţine că preşedintele american şi-a pierdut orice credibilitate atunci când l-a avertizat pe preşedintele Siriei Bashar al-Assad împotriva folosirii armelor chimice împotriva propriului popor, după care nu a făcut nimic atunci când liderul sirian a depăşit faimoasele "linii roşii" trasate de administraţie.

Morris, fost consilier al lui Bill Clinton, afirmă de asemenea că politicile lui Obama în ceea ce priveşte imigraţia şi legea electorală sunt un efort de a le aduce democraţilor controlul permanent al administraţiei.

"Adevăratul scop, cred, este să fie sigur că Partidul Democrat este permanent la putere - aşa cum se întâmplă în California şi New York, unde republicanii nu pot câştiga niciodată în mod real un scrutin", a afirmat el.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

2 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

5 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor