Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Încă 50.000 de români și bulgari au emigrat în Marea Britanie

Încă aproximativ 50.000 de români și bulgari au emigrat în Marea Britanie în perioada iulie 2014-iunie 2015, cu 19.000 mai mulți față de același interval anterior, arată datele publicate joi de Oficiul Național de Statistică britanic, citat de agențiile AFP și EFE.

Dintre aceștia, 84% au venit în Marea Britanie pentru a-și găsi un loc de muncă.

Pe ansamblu, în intervalul iulie 2014-iunie 2015 s-au stabilit legal în Marea Britanie circa 636.000 de imigranți (dintre care circa 265.000 provin din statele UE), în timp ce alți circa 300.000 au părăsit definitiv această țară.

Prin urmare, imigrația netă (diferența dintre sosirile și plecările imigranților) în Marea Britanie a ajuns în perioada iulie 2014-iunie 2015 la nivelul record de 336.000 de persoane, cu 32,2% peste nivelul înregistrat în cele 12 luni precedente.

Cifra depășește semnificativ obiectivul fixat de premierul conservator David Cameron, care în mandatul său anterior a declarat că dorește să plafoneze imigrația netă la cel mult 100.000 de persoane pe an.

De altfel, unul dintre punctele pe care Cameron le urmărește la negocierile cu Uniunea Europeană privind redefinirea raporturilor dintre Londra și Bruxelles înaintea referendumului la care britanicii vor decide dacă mai rămân în blocul comunitar se numără și adoptarea unor măsuri care să limiteze sosirile imigranților, mai ales prin restrângerea accesului acestora la ajutoarele sociale britanice.

La fel ca în cazul românilor și bulgarilor, conform datelor publicate joi, motivația celorlalți imigranți este de obicei tot găsirea unui loc de muncă.

Cât despre cererile de azil, numărul acestora a fost 29.024 în perioada octombrie 2014 — septembrie 2015, cu 19% mai multe față de cele 12 luni anterioare. Cei mai mulți solicitanți de azil provin din Eritreea (3.726), Sudan (2.842), Iran (2.407) și Siria (2.402).

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Karina Olteanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

2 VIDEO Momentul când o jandarmeriță îl gazează mortal pe bărbatul din Vatra Dornei. Un martor a avertizat-o că …

3 ALERTĂ Dragoș Anastasiu, patronul Eurolines, despre care se spune că va fi premierul României, a vândut afacer…

4 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

5 Un bărbat din Vatra Dornei a MURIT la spital, după ce jandarmii l-au ținut minute bune la pământ și i-au pulve…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala