Incident pe aeroportul din Chișinău: Liderul Transnistriei, împiedicat să meargă la Moscova

Incident pe aeroportul din Chișinău: Liderul Transnistriei, împiedicat să meargă la Moscova

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a fost împiedicat luni seara să plece la Moscova prin sala VIP a Aeroportului Internațional din Chișinău, relatează mass-media de peste Prut.

Un grup de aproximativ 20 de participanți la războiul de pe Nistru, membri ai Partidului Național Liberal din Republica Moldova, i-a blocat accesul acestuia spre sala VIP și nu i-a permis să treacă. 

"Jos teroriștii! Rușine! Jos separatiștii! Vin bandiții și trec pe aici. Copiii noștri nu pot să meargă la școală în stânga Nistrului, iar ei umblă liber pe aici", declarau veteranii de război. 

O scurtă încăierare s-a iscat între ei și gărzile de corp ale liderului transnistrean, după ce unul dintre bodyguarzii lui Șevciuk a încercat să-i dea la o parte.

În cele din urmă, liderul transnistrean, ajutat de bodyguarzi, a ajuns la avion pe o ușă de serviciu.

Poliția de frontieră moldoveabă a intervenit, punând capăt incidentului. O parte din grupul de veterani, împreună cu câteva gărzi de corp ale liderului transnistrean, au mers la poliție, dar toate persoanele reținute au la scurt timp eliberate.

Serviciul de presă al regimului separatist de la Tiraspol a declarat pentru agenția rusă de presă Interfax că la originea incidentului s-ar afla serviciile speciale moldovene, pe care le-au acuzat de 'provocare'.
 
Din luna martie, autoritățile ucrainene le-au interzis liderilor transnistreni accesul pe teritoriul Ucrainei, având în vedere legăturile strânse ale regimului de la Tiraspol cu Moscova. Astfel singura lor cale de a ajunge în Rusia trece prin aeroportul din Chișinău.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro