India: Proporția populației hinduse scade sub 80% din total, iar cea a musulmanilor crește

India: Proporția populației hinduse scade sub 80% din total, iar cea a musulmanilor crește

Proporția populației hinduse din totalul indienilor a scăzut sub nivelul de 80% pentru prima dată de la proclamarea independenței Indiei, iar presa indiană susține că precedentul guvern a amânat intenționat publicarea acestor date pentru că ele indică o creștere a numărului musulmanilor, informează miercuri Reuters. Membri ai Partidului Poporului Indian (BJP, naționalist), aflat la guvernare, care a obținut puterea anul trecut, și-au exprimat îngrijorarea față de numărul în creștere al musulmanilor în India.

Rezultatele recensământului arată că hindușii reprezentau 79,8% din cele 1,2 miliarde de locuitori ai Indiei în 2011, față de 80,5% în urmă cu zece ani.

Proporția musulmanilor ajunsese în 2011 la 14,2% din populație, față de 13,4% în anul 2001, iar creștinii reprezentau în continuare 2,3%.

Sakshi Maharaj, un preot hindus devenit politician, a provocat o dezbatere aprinsă la începutul acestui an atunci când a declarat că femeile hinduse ar trebui să nască fiecare câte patru copii pentru a asigura supraviețuirea religiei hinduse.

La primul recensământ, organizat în 1947, populația hindusă reprezenta 84,1% din locuitorii țării. De atunci, populația totală a Indiei a sporit cu aproape o cincime.

Potrivit previziunilor Națiunilor Unite, India va deveni cea mai populată țară din lume în anul 2022, depășind astfel China. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante