La Bruxelles se redeschid școlile și metroul, în pofida menținerii la maxim a alertei teroriste

La Bruxelles se redeschid școlile și metroul, în pofida menținerii la maxim a alertei teroriste

Bruxellesul încerca miercuri să-și reia viața normală, în pofida menținerii alertei teroriste la nivelul său maxim, școlile fiind redeschise și metroul circulând parțial sub stricta supraveghere a poliției, relatează AFP.

Închise începând de luni, toate instituțiile școlare și universitățile capitalei belgiene s-au redeschis miercuri dimineața. Circulația metroului, oprită de luni , a fost reluată în cursul dimineții, dar numai parțial și până la ora 22.00, în loc de miezul nopții de obicei.  

Aproximativ 300 de polițiști suplimentari au fost mobilizați miercuri pentru protecția școlilor din Bruxelles și alți circa 200 au fost desfășurați pentru securizarea metroului, a indicat Ministerul belgian de Interne, refuzând să ofere detalii în legătură cu numărul total al membrilor forțelor de ordine mobilizate.

Municipalitatea din Bruxelles a anunțat marți redeschiderea unor locuri și centre culturale aflate în subordinea sa. Marile muzee federale rămân însă închise.

Gradul de alertă teroristă este menținut la nivelul său maxim la Bruxelles , anunța luni seara premierul belgian, Charles Michel, precizând că este vorba în continuare de o amenințare ''serioasă și iminentă''. Teoretic, gradul de alertă teroristă ar urma să fie reevaluat pe 30 noiembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…