La Bruxelles se redeschid școlile și metroul, în pofida menținerii la maxim a alertei teroriste

La Bruxelles se redeschid școlile și metroul, în pofida menținerii la maxim a alertei teroriste

Bruxellesul încerca miercuri să-și reia viața normală, în pofida menținerii alertei teroriste la nivelul său maxim, școlile fiind redeschise și metroul circulând parțial sub stricta supraveghere a poliției, relatează AFP.

Închise începând de luni, toate instituțiile școlare și universitățile capitalei belgiene s-au redeschis miercuri dimineața. Circulația metroului, oprită de luni , a fost reluată în cursul dimineții, dar numai parțial și până la ora 22.00, în loc de miezul nopții de obicei.  

Aproximativ 300 de polițiști suplimentari au fost mobilizați miercuri pentru protecția școlilor din Bruxelles și alți circa 200 au fost desfășurați pentru securizarea metroului, a indicat Ministerul belgian de Interne, refuzând să ofere detalii în legătură cu numărul total al membrilor forțelor de ordine mobilizate.

Municipalitatea din Bruxelles a anunțat marți redeschiderea unor locuri și centre culturale aflate în subordinea sa. Marile muzee federale rămân însă închise.

Gradul de alertă teroristă este menținut la nivelul său maxim la Bruxelles , anunța luni seara premierul belgian, Charles Michel, precizând că este vorba în continuare de o amenințare ''serioasă și iminentă''. Teoretic, gradul de alertă teroristă ar urma să fie reevaluat pe 30 noiembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...