Lavrov: Ipocrizia occidentalilor depăşeşte limitele în legătură cu Ucraina

Lavrov: Ipocrizia occidentalilor depăşeşte limitele în legătură cu Ucraina

Rusia consideră că "ipocrizia depăşeşte limitele" în reacţia occidentalilor faţă de evenimentele din Ucraina, a declarat luni ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Le cerem de mult timp occidentalilor o reacţie adecvată" faţă de evenimentele din Ucraina, a declarat Lavrov, care a repetat avertismentele Rusiei faţă de o recurgere la forţă împotriva militanţilor proruşi în estul ţării.

"Am spus în mod clar că recurgerea la forţă împotriva manifestanţilor pune în discuţie perspectivele cooperării în rezolvarea crizei ucrainene", a declarat el, în contextul în care joi este prevăzută o reuniune cu americanii şi europenii.

"Nu auzim nicio reacţie. Auzim doar apelurile către Rusia să înceteze să se mai amestece" în treburile interne ale Ucrainei, a adăugat el.

"Ne putem aminti că violenţele de la Maidan (Piaţa Independenţei de la Kiev, centrul mişcării de contestare proeuropene), care s-au soldat cu zeci şi zeci de morţi, erau calificate ca democraţie, în timp ce se vorbeşte dspre terorism în legătură cu manifestaţiile paşnice care au avut loc acum în sud-est", a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă.

"Ipocrizia depăşeşte limitele", a adăugat el.

Lavrov a cerut explicaţii cu privire la informaţii de presă potrivit cărora directorul CIA John Brennan ar fi efectuat o vizită secretă la Kiev înainte ca autorităţile ucrainene să anunţe o operaţiune de anvergură în estul ţării, cu scopul de a prelua controlul asupra unor sedii administrative ocupate de către activişti proruşi înarmaţi.

"Vrem să înţelegem ce înseamnă informaţiile despre o vizită urgentă la Kiev a directorului CIA, domnul Brennan", a declarat Lavrov.

"Până acum nu ni s-au furnizat explicaţii convingătoare", a adăugat el.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!