Liderul grupării Frontul Al-Nosra îi cheamă pe jihadiștii din Caucaz să atace Rusia

Liderul grupării Frontul Al-Nosra îi cheamă pe jihadiștii din Caucaz să atace Rusia

Liderul grupării Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al Qaida, a lansat marți un apel către jihadiștii din Caucaz să le vină în ajutor celor din Siria și să lovească Rusia, ale cărei forțe militare aeriene desfășoară de două săptămâni operațiuni împotriva rebelilor, relatează AFP.

'Fac apel la mujahedinii (combatanți islamiști) din Caucaz să susțină atât cât pot poporul din Siria. Dacă armata rusă ucide populația noastră, ucideți-le populația, dacă ucide soldații noștri, ucideți-i pe ai lor. Ochi pentru ochi', afirmă Abou Mohammad al-Jolani, într-o înregistrare audio, dată publicității luni seara.

El a asigurat că intervenția rusă se va termina cu o înfrângere și a făcut apel la toate mișcările rebele să se unească în faza actuală. 'Războiul din Siria îi va face pe ruși să uite ororile pe care le-au suferit în Afganistan (...) Ei trebuie distruși, dacă va dori Allah, la porțile Siriei', a afirmat Abou Mohammad al-Jolani.

'Lăsați deoparte disputele dintre voi până la dispariția și zdrobirea cruciadei occidentale și a campaniei ruse pe pământul sirian', a adăugat el, într-un apel adresat numeroaselor grupuri rebele diseminate în toată Siria.

El a făcut de asemenea apel la rebeli să se unească pentru a lovi localități cu populație de doctrină religioasă alawită, căreia îi aparține președintele Bashar al-Assad.

'Toți mujahedinii de pe toate fronturile trebuie să se mobilizeze pentru a începe o mare bătălie împotriva celor mai sensibile regiuni ale regimului. Trebuie să extindem lupta și să vizăm localități nusairi (termen peiorativ cu care sunt desemnați alawiții) din Latakia și invit toate facțiunile rebele să strângă un număr cât mai mare de obuze pentru a lovi aceste localități în fiecare zi cu sute de proiectile, așa cum procedează ei împotriva noastră', mai spune el în înregistrarea menționată.

Rusia și-a concentrat raidurile în centrul și nordul Siriei, unde se află pozițiile Frontului Al-Nosra, în special în provinciile Idleb și Hama, unde luptă împreună cu alte grupuri islamiste. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…