Liderul grupării Statul Islamic, grav rănit într-un raid aerian

Liderul grupării Statul Islamic, grav rănit într-un raid aerian

Liderul grupării radicale jihadiste Statul Islamic (SI), Abou Bakr al-Baghdadi, a fost rănit în timpul unui raid aerian efectuat de coaliția internațională în nord-vestul Irakului, a indicat premierul irakian Haider al-Abadi, citat de RIA Novosti.

"Liderul SI a fost grav rănit în orașul Al-Qaim în timpul unei lovituri aeriene, dar el a supraviețuit în mod miraculos", a declarat al-Abadi într-un interviu pentru ziarul Al-Hayat.

Potrivit premierului irakian, Abou Bakr al-Baghdadi se află în cea mai mare parte a timpului în Siria.

Statul Islamic a preluat anul trecut controlul asupra unor importante zone din Irak, în special din nordul și vestul acestei țări, iar atrocitățile pe care această grupare ultraradicală le-a comis pe teritoriul irakian, dar și pe cel sirian, a determinat crearea de către Washington a unei coaliții internaționale care efectuează raiduri aeriene în cele două țări și care susține militar armata în Irak.

În luna decembrie, premierul irakian Haidar al-Abadi a solicitat SUA să efectueze mai multe raiduri aeriene împotriva jihadiștilor grupării Statul Islamic. În același timp, Bagdadul a cerut sprijin din partea NATO în vederea întăririi capacităților sale defensive.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…