Londra: Ciocniri între manifestanți anticapitaliști și poliție

Londra: Ciocniri între manifestanți anticapitaliști și poliție

Ciocniri între poliție și miile de manifestanți anticapitaliști, care făceau apel la o 'revoluție', au izbucnit miercuri în centrul Londrei și în împrejurimile Palatului Buckingham, după un marș spre parlament, relatează AFP.

Manifestațiile, parte dintr-un Marș al milioanelor de măști, au fost organizate în mai multe orașe din lume de către grupul de activiști Anonymous.

Ei au aruncat cu sticle și însemne stradale spre polițiști și au distrus baricade metalice. Unii manifestanți au lansat petarde când s-au trezit în fața polițiștilor aliniați în dispozitiv.

Manifestația a avut loc cu ocazia marcării zilei lui Guy Fawkes, o sărbătoare tradițională în Marea Britanie, în memoria unui rebel catolic care a vrut să dinamiteze parlamentului regelui Iacob I în 1605, în cadrul unei conspirații.

'O soluție, o revoluție', au scandat manifestanții, dintre care majoritatea purtau măști albe cu efigia acestui personaj devenit simbol al grupării Anonymous.

Protestatarii au încercat, de asemenea, să ia cu asalt sediul BBC, dar au fost opriți la intrare de către poliție.

Magazinele și-au tras obloanele, atunci când procesiunea a trecut prin cartierul comercial din centrul Londrei, răsturnând tomberoane și spărgând geamul unei mașini.

Cinci protestatari au fost arestați sub suspiciunea de infracțiuni, inclusiv lansarea de petarde și agresiune împotriva polițiștilor, a indicat poliția din Londra.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!