Mai mulți deputați conservatori îi cer Angelei Merkel să-și schimbe politica în problema migranților

Mai mulți deputați conservatori îi cer Angelei Merkel să-și schimbe politica în problema migranților

În jur de 40 deputați ai partidului conservator CDU i-au adresat, marți, o scrisoare deschisă cancelarului federal german Angela Merkel, în care îi cer să renunțe la politica de deschidere față de migranți, estimând că Germania și-a atins limitele cu cei peste un milion de nou-sosiți în 2015, informează AFP.

'Dat fiind evoluțiile din ultimele zile, nu mai este vorba doar de o mare provocare, ci de faptul că țara noastră și-a atins limitele. De aceea, considerăm că este urgent să se revină asupra actualei politici privind imigrația', afirmă acești deputați, potrivit unei scrisori o copie a căreia a ajuns și la AFP.

Dacă acești disidenți nu au dorit să publice lista semnatarilor, este pentru prima dată când parlamentari din partidul lui Merkel își pun semnătura pe un document în care este denunțată politica privind imigranții, decisă de cancelarul federal în septembrie. Aceasta a suspendat de facto reglementarea europeană ce permite retrimiterea de migranți.

'Nu dorim să divizăm grupul parlamentar CDU, nu facem decât să cerem aplicarea legii. Mă aștept la un răspuns la începutul săptămânii viitoare', a declarat pentru AFP unul dintre inițiatorii scrisorii, Christian von Stetten.

Acești deputați notează în mod concret că numeroase țări din UE nu împart povara pe care o reprezintă sosirea a sute de mii de migranți care fug din calea războiului din Siria sau de sărăcie.

Or, Merkel a promis o reducere substanțială a fluxului de migranți nu prin închiderea frontierelor germane, după cum intenționează unii dintre aliații ei, ci acționând la nivel european și internațional pentru a combate cauzele exodului și a întări frontierele externe ale UE.

Chiar dacă cei în jur de 40 de aleși ai CDU reprezintă doar o mică parte dintre cei 256 de parlamentari ai partidului în Bundestag, ei se adaugă aleșilor din CSU, ramura bavareză a conservatorilor (54 de deputați) care se opun categoric politicii promovate de Merkel în problema migranților.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?