Marea Britanie/alegeri: Liderul liberal-democraților, Nick Clegg, își salvează in extremis postul de parlamentar

Marea Britanie/alegeri: Liderul liberal-democraților, Nick Clegg, își salvează in extremis postul de parlamentar

Liderul liberal-democraților britanici, Nick Clegg, și-a salvat in extremis postul de parlamentar, ieșind câștigător în circumscripția Sheffield Hallam, din nordul Angliei, în alegerile legislative desfășurate joi în Marea Britanie, transmite AFP. ''Este dureros de evident acum că a fost o noapte crudă și punitivă pentru liberal-democrați'', a declarat Clegg, vicepremier în exercițiu în guvernul de la Londra.

El a fost reales parlamentar pentru a treia oară, obținând joi 22.215 de voturi față de cele 19.862 ale laburistului Oliver Coppard.

Conservatorii britanici au produs marea surpriză câștigând majoritatea absolută în alegerile legislative, cu 316 locuri în parlament față de cele 239 câștigate de laburiști, în timp ce naționaliștii din Partidul Naționalist Scoțian (SNP) au obținut 58 din cele 59 de locuri rezervate Scoției, potrivit unui sondaj de opinie realizat joi seara la ieșirea de la urne.

Potrivit Reuters, dacă aceste estimări vor fi confirmate de rezultatele finale oficiale ale scrutinului, rezultatul obținut de Partidul Laburist britanic la aceste alegeri va fi cel mai prost din ultimele trei decenii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede