Marine Le Pen: Poporul Greciei i-a dat UE 'o palmă democratică de o forță îngrozitoare'

Poporul Greciei i-a dat Uniunii Europene (UE) 'o palmă democratică de o forță îngrozitoare', a declarat luni liderul Frontului Național din Franța, Marine Le Pen, comentând rezultatele alegerilor parlamentare din Grecia, informează agenția de presă TASS.

'Sunt bucuroasă că poporul Greciei i-a aplicat UE o palmă democratică de o forță îngrozitoare. Aceasta este urmarea acelor suferințe pe care poporul grec este nevoit să le suporte de ani de zile, din cauza politicii duse la adresa sa de țările UE', a declarat Le Pen la postul de radio RTL.

De asemenea, potrivit liderului Frontului Național din Franța, aceasta 'este și consecința acțiunilor fostului președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, și ale cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care în 2011 au împiedicat desfășurarea în Grecia a referendumului privind un acord cu UE'. 'Dacă atunci ar fi fost organizat acel referendum, ar fi fost absolut evidentă atitudinea grecilor față de UE, ceea ce ar fi permis să nu se piardă câțiva ani în reglementarea problemelor apărute în această țară', a spus Marine Le Pen.

Potrivit politicienei franceze, 'actualele evenimente din Grecia permit reluarea în prezent a dezbaterilor cu privire la cât de întemeiată este existența monedei unice euro, precum și a politicii de austeritate drastică'.

În același timp, Marine Le Pen și-a exprimat dezacordul cu Syriza, coaliția forțelor de stânga ce a câștigat alegerile de duminică din Grecia, ai cărei lideri (ai coaliției) consideră că aceste două probleme trebuie analizate separat. 'Aceasta este o problemă unitară', a declarat liderul Frontului Național.

Referitor la Franța, Marine Le Pen a subliniat că la ora actuală 'țara nu este liberă nici în determinarea politicii sale la adresa imigranților, nici a celei monetar-valutare și bugetare, deoarece legile franceze au un statut mai jos decât legile UE'.

Le Pen a atenționat, de asemenea, asupra cursului periculos al Franței în relația cu Atena, amintind de vechea poziție a partidului pe care-l conduce, care a avertizat că o participare masivă a băncilor franceze în finanțarea datoriei Greciei amenință să ducă la o pierdere uriașă de mijloace. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 Săracilor...

3 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

4 VIDEO Aici se organizau ședințele cu droguri pentru care a fost arestat fostul șef DIPI. Carmen Brumă, nevasta…

5 Informație / DNA l-a pus sub acuzare pe Cumpănaşu pentru fraudă cu fonduri europene

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!