Marine Le Pen susţine că împărtăşeşte valori comune cu Vladimir Putin: "Domnul Putin e un patriot. Respectă suveranitatea poporului său. Ştie că noi apărăm valori comune"

Preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele partidului de extremă dreapta Frontul Naţional Marine Le Pen împărtăşesc valori comune pentru a apăra moştenirea creştină a civilizaţiei europene, a afirmat duminică Le Pen pentru presa austriacă.

Marine Le Pen (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Domnul Putin este un patriot. El respectă suveranitatea poporului său. El ştie că noi apărăm valori comune. Sunt valorile civilizaţiei europene", a explicat Marine Le Pen într-un interviu accordat cotidianului austriac Kurier.

"Nu regăseşte probabil aceste calităţi de curaj, deschidere şi respect faţă de identitate şi civilizaţie la alte mişcări politice franceze", a adăugat ea.

La impusul consilierului său politic pentru afaceri internaţionale, preşedintele Frontului Naţional s-a apropiat de Rusia lui Vladimir Putin. Ea a fost primită la jumătatea lui aprilie în Dumă, Camera inferioară a Parlamentului rus.

"Modul în care el conduce ţara (arată că) este un bărbat care respectă valorile, trebuie să recunoaştem aceste valori. Partidul Socialist nu le recunoaşte", a afirmat ea.

Aceste valori sunt "moştenirea creştină" a civilizaţiei europene, "căci noi nu contestăm moştenirea creştină a civilizaţiei europene".

Întrebată în legătură cu nerespectarea democraţiei în Rusia sub Vladimir Putin, Marine Le Pen a explicat "că în materie de fraudare a alegerilor, nu s-a făcut mai mult decât în Franţa în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2002", când tatăl ei, Jean-Marie Le Pen nu a întrunit decât 17 la sută din voturi, fiind învins de preşedintele Jacques Chirac (peste 83 la sută).

Cu câteva zile înaintea alegerilor europene, mai multe partide europene de extremă dreapta, care încearcă să se unească după scrutin în Parlamentul European, au afişat o apropiere de Vladimir Putin.

Liderul partidului austriac de extremă dreapta FPOe Heinz Christian Strache l-a comparat în aprilie pe Putin cu un "democrat pur dar cu un stil autoritar".

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I