Masacru în Nigeria: Cel puţin 118 persoane au murit într-un dublu atentat

„Numărul morţilor se ridică la 118 oameni. Acestea sunt victimele ale căror trupuri au fost recuperate de la faţa locului. Totuşi, numărul celor care şi-au pierdut viaţa ar putea fi şi mai mare”, a declarat coordonatorul centrului de asistenţă medicală din oraş, Mohammed Abdulsalam.

Prima explozie violentă a avut loc într-o piaţă aglomerată a oraşului Jos. Apoi, la un interval de circa 30 de minute, cea de-a doua deflagraţie a avut loc în apropierea unui spital, au anunţat surse din cadrul poliţiei, potrivit BBC.

Până în prezent, nicio grupare nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atacuri, însă autorităţile suspectează organizaţia Boko Haram ca fiind cea care a pus la cale aceste explozii, mai ales că gruparea a fost una activă în ultima perioadă. Peste 1000 de persoane au fost ucise în atacurile comise de Boko Haram în acest an.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului regional a declarat pentru agenţia AFP că cele mai multe victime ale primei explozii au fost femei. Martorii celui de-al doilea atac, localizat în apropierea unui spital, au spus că victimele erau arse şi de nerecunoscut.

Preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a condamnat atacurile şi le-a caracterizat ca fiind „un act de agresiune asupra libertăţii umane”.

„Preşedintele asigură nigerienii că autorităţile vor rămâne pe deplin angajate în lupta împotriva terorismului”, a declarat un purtător de cuvânt.

Oraşul Jos, aflat în centrul Nigeriei, este deseori scena ciocnirilor violente dintre organizaţiile musulmane din nord şi cele creştine din sud.


Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este graficul estimat după care ar putea evolua epidemia în România. A fost consultat inclusiv de premi…

2 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

3 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

4 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata