Masacru în Nigeria: Cel puţin 118 persoane au murit într-un dublu atentat

Masacru în Nigeria: Cel puţin 118 persoane au murit într-un dublu atentat

„Numărul morţilor se ridică la 118 oameni. Acestea sunt victimele ale căror trupuri au fost recuperate de la faţa locului. Totuşi, numărul celor care şi-au pierdut viaţa ar putea fi şi mai mare”, a declarat coordonatorul centrului de asistenţă medicală din oraş, Mohammed Abdulsalam.

Prima explozie violentă a avut loc într-o piaţă aglomerată a oraşului Jos. Apoi, la un interval de circa 30 de minute, cea de-a doua deflagraţie a avut loc în apropierea unui spital, au anunţat surse din cadrul poliţiei, potrivit BBC.

Până în prezent, nicio grupare nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atacuri, însă autorităţile suspectează organizaţia Boko Haram ca fiind cea care a pus la cale aceste explozii, mai ales că gruparea a fost una activă în ultima perioadă. Peste 1000 de persoane au fost ucise în atacurile comise de Boko Haram în acest an.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului regional a declarat pentru agenţia AFP că cele mai multe victime ale primei explozii au fost femei. Martorii celui de-al doilea atac, localizat în apropierea unui spital, au spus că victimele erau arse şi de nerecunoscut.

Preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a condamnat atacurile şi le-a caracterizat ca fiind „un act de agresiune asupra libertăţii umane”.

„Preşedintele asigură nigerienii că autorităţile vor rămâne pe deplin angajate în lupta împotriva terorismului”, a declarat un purtător de cuvânt.

Oraşul Jos, aflat în centrul Nigeriei, este deseori scena ciocnirilor violente dintre organizaţiile musulmane din nord şi cele creştine din sud.


Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 The Times / România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boală