Mesajul „Urbi et orbi”: Papa Francisc s-a rugat pentru pace în Ucraina

Mesajul „Urbi et orbi”: Papa Francisc s-a rugat pentru pace în Ucraina

În mesajul Urbi et orbi, rostit duminică în Piaţa Sf. Petru, în peste 60 de limbi, în faţa a sute de mii de credincioşi, Papa Francisc s-a rugat pentru pace în Ucraina.

“Te rugăm, Doamne, să luminezi şi să inspiri iniţiative de pacificare în Ucraina, pentru ca toate părţile interesate, susţinute de către comunitatea internaţională, să depună toate eforturile pentru a împiedica violenţa să construiască, într-un spirit de unitate şi dialog, viitorul ţării”, a spus Papa Francisc.

El a subliniat că părţile aflate în conflict trebuie “să înceteze să utilizeze forţa pentru a semăna moartea, mai ales în rândul populaţiei fără apărare” şi să permită accesul oamenilor la ajutoare umanitare.

Rugăciunea Papei a fost rostită la doar câteva ore de la incidentul din Slaviansk, în urma căruia patru persoane au murit.

Sâmbătă, în timpul slujbei de Înviere, zeci de mii de catolici au ascultat lecturi din Vechiul şi Noul Testament.

Jorge Bergoglio i-a îndemnat astfel pe cei prezenţi să devină „martorii” Învierii Domnului, deoarece această sărbătoare nu reprezintă o simplă comemorare, ci „o întoarcere la lumina lui Iisus”.

„Nu este un pas înapoi. Nu este o nostalgie. Este revenirea la prima dragoste, pentru a primi lumina lui Iisus care a aprins lumea şi pentru a o duce tuturor până la capătul Pământului”, a spus Papa Francisc.

Pentru credincioşii catolici, ritualul slujbei Învierii a debutat în atriumul Bazilicii Sfântul Petru cu binecuvântarea luminii şi cu pregătirea lumânărilor de Paşte. Ulterior, s-a putut auzi cântarea Exsultet dedicata exclusiv Sărbătorii Pascale.

În Vinerea Mare, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele exploatărilor economice, denunţând totodată precaritatea, şomajul, corupţia, speculaţiile financiare, precum şi sinuciderile din cauza crizei economice.


Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

4 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf

5 Foarte interesant!