Mesajul „Urbi et orbi”: Papa Francisc s-a rugat pentru pace în Ucraina

În mesajul Urbi et orbi, rostit duminică în Piaţa Sf. Petru, în peste 60 de limbi, în faţa a sute de mii de credincioşi, Papa Francisc s-a rugat pentru pace în Ucraina. 

“Te rugăm, Doamne, să luminezi şi să inspiri iniţiative de pacificare în Ucraina, pentru ca toate părţile interesate, susţinute de către comunitatea internaţională, să depună toate eforturile pentru a împiedica violenţa să construiască, într-un spirit de unitate şi dialog, viitorul ţării”, a spus Papa Francisc.

El a subliniat că părţile aflate în conflict trebuie “să înceteze să utilizeze forţa pentru a semăna moartea, mai ales în rândul populaţiei fără apărare” şi să permită accesul oamenilor la ajutoare umanitare.

Rugăciunea Papei a fost rostită la doar câteva ore de la incidentul din Slaviansk, în urma căruia patru persoane au murit.

Sâmbătă, în timpul slujbei de Înviere, zeci de mii de catolici au ascultat lecturi din Vechiul şi Noul Testament.

Jorge Bergoglio i-a îndemnat astfel pe cei prezenţi să devină „martorii” Învierii Domnului, deoarece această sărbătoare nu reprezintă o simplă comemorare, ci „o întoarcere la lumina lui Iisus”.

„Nu este un pas înapoi. Nu este o nostalgie. Este revenirea la prima dragoste, pentru a primi lumina lui Iisus care a aprins lumea şi pentru a o duce tuturor până la capătul Pământului”, a spus Papa Francisc.

Pentru credincioşii catolici, ritualul slujbei Învierii a debutat în atriumul Bazilicii Sfântul Petru cu binecuvântarea luminii şi cu pregătirea lumânărilor de Paşte. Ulterior, s-a putut auzi cântarea Exsultet dedicata exclusiv Sărbătorii Pascale.

În Vinerea Mare, Papa Francisc s-a rugat pentru victimele exploatărilor economice, denunţând totodată precaritatea, şomajul, corupţia, speculaţiile financiare, precum şi sinuciderile din cauza crizei economice.


Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

2 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

3 ULTIMA ORĂ / China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor / La Wuhan începe să se fac…

4 VIDEO Pesedistul Bădălău, cu pula-n gură în Parlament! „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Du-te în pula mea ş…

5 Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 mili…

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi