Moscova amenință cu represalii în cazul trimiterii de instructori NATO în Ucraina

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord nu a luat nicio decizie cu privire la o eventuală trimitere în Ucraina a unor instructori britanici sau din alte țări membre, dar, dacă se va întâmpla acest lucru, Moscova va lua toate măsurile, inclusiv de ordin tehnico-militar, pentru neutralizarea unei potențiale amenințări create de prezența NATO în această țară, a declarat luni ambasadorul Rusiei la Alianța Nord-Atlantică, Aleksandr Grușko, la postul de televiziune Rossia-24, citat de TASS.

Diplomatul rus a exclus posibilitatea implicării militare a NATO în Ucraina. 'Este absolut exclus. Mulți lideri, atât din partea unor țări, cât și din partea conducerii Alianței au făcut declarații că NATO nu are niciun rol în acest conflict. Alianța nu consideră că este organizația care în mod direct ar trebui să fie responsabilă pentru provocările asociate conflictului din Ucraina. NATO consideră că Rusia și ONU sunt cele care trebuie să joace un rol', a afirmat Grușko.

Cu toate acestea, reprezentantul permanent al Rusiei la Alianța Nord-Atlantică și-a exprimat regretul că 'prin acțiunile lor, unele țări toarnă gaz pe focul acestui conflict'. Astfel, a spus el, trimiterea unor instructori și furnizarea de asistență tehnico-militară lucrează în favoarea 'partidei războiului' de la Kiev, creează unor lideri ucraineni iluzia că această criză 'poate fi rezolvată prin mijloace militare', a afirmat Grușko.

Toate acestea 'nu corespund declarațiilor făcute de lideri ai NATO cu privire la faptul că situația din Ucraina nu poate fi rezolvată pe cale militară', a menționat ambasadorul rus.

Marea Britanie va trimite 75 de instructori militari în martie în Ucraina pentru a oferi asistență armatei ucrainene, a anunțat săptămâna trecută premierul britanic David Cameron, citat de ziarul The Guardian. 'În martie, vom trimite militari britanici în Ucraina pentru a oferi consiliere și instruire în domeniile colectării de informații, serviciilor logistice și medicale', a declarat marțea trecută David Cameron în Camera Comunelor (camera inferioară a Parlamentul Regatului Unit). AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

2 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!