Niciun indiciu că ucigașii din Califiornia făceau parte dintr-o celulă (FBI)

Niciun indiciu că ucigașii din Califiornia făceau parte dintr-o celulă (FBI)

Nimic nu arată că cuplul de ucigași care au masacrat 14 persoane miercuri în California ar fi făcut parte dintr-o celulă cu alți membri, a explicat vineri directorul poliției federale americane, James Comey, citat de AFP. În acest stadiu al anchetei, care tocmai a fost reclasificată de FBI în "act de terorism" , "nu avem niciun indiciu că acești ucigași făceau parte dintr-o organizație mai mare sau făceau parte dintr-o celulă", a declarat Comey.

Printre altele, o agenție de presă apropiată Statului Islamic a afirmat vineri, citată de France Presse și Reuters, că autorii masacrului de la San Bernardino, California, erau "partizani" ai grupării jihadiste.

"Doi partizani ai Statului Islamic au atacat un centru la San Bernardino, California, deschizând focul în interiorul obiectivului, ucigând 14 persoane și rănind alte 17 înainte de a fugi", a declarat agenția Aamaq.

Potrivit acestei agenții, atacul din California "urmează după atentatele mortale de la Paris (130 de morți) efectuate de combatanți SI și o operațiune-martir împotriva gărzii prezidențiale la Tunis" (12 morți), revendicate de asemenea de gruparea jihadistă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…