Nicolas Maduro: SUA au declanșat un război al petrolului pentru a distruge Rusia

SUA încearcă să distrugă economiile Rusiei și Venezuelei prin intermediul unui "război al petrolului", a declarat președintele venezuelean Nicolas Maduro, potrivit canalului tv Globovision, citat marți de Ria Novosti.

Foto: (c) VENEZUELAS PRESIDENCY / XINHUA ARHIVA

Acest război este destinat, în opinia sa, să elimine și Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

"Astăzi suntem martori ai unui război al petrolului al cărui obiectiv este de a distruge Rusia, făcând-o să cadă ca putere mondială", a afirmat Maduro, adăugând că președintele american Barack Obama chiar a recunoscut aceasta într-un recent interviu radiofonic.

Dar scăderea prețului petrolului afectează, de asemenea, Venezuela. "Ele (SUA) vizează recolonizarea țării noastre, distrugerea suveranității noastre, a revoluției noastre printr-un colaps economic", a afirmat Nicolas Maduro, indicând că, în luna septembrie, prețul petrolului venezuelean era de 95 de dolari pe baril, iar la sfârșitul lunii decembrie a scăzut la 48 dolari pe baril, înregistrând astfel o reducere cu aproape 50%.

"Rusia și Venezuela nu au nicio dorință să capituleze, vom continua lupta noastră și ei (americanii) nu vor reuși să ne înfrângă", a mai spus el.

Liderul de la Caracas a acuzat anterior SUA că utilizează metoda fracturării hidraulice pentru exploatarea gazelor de șist în scopul de a afecta poziția Rusiei și în vederea diminuării în continuare a prețului la petrol, conform Ria Novosti. SUA produc circa 9,5 milioane de barili de petrol pe zi prin fracturare hidraulică și au reușit astfel "să inunde piața cu petrol", a afirmat liderul venezuelean.

AGERPRES/(AS — editor: Lilia Traci)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

2 Turcescu anunță iminenta săltare a Gabrielei Firea!

3 Nou cutremur în PSD! Aproape toată Organizația Ilfov a trecut la PNL, cu primari cu tot!

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Cum ies la iveală epoleții la PSD!!! Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus, este internat la Spital…