Nivel maxim de alertă în regiunea din nordul Franței în care se află atacatorii de la Charlie Hebdo

Nivel maxim de alertă în regiunea din nordul Franței în care se află atacatorii de la Charlie Hebdo

Regiunea din nordul Franței, unde au fost reperați joi autorii atacului de la sediul publicației Charlie Hebdo, a fost plasată la nivel maxim de alertă antiteroristă, au anunțat joi serviciile premierului Manuel Valls, citate de AFP.

Până în prezent doar regiunea pariziană, Ile-de-France, se afla la acest nivel de alertă după atacul soldat miercuri cu 12 morți. Cei doi jihadiști căutați pentru atac au fost reperați joi în apropiere de Villers-Cotterets, unde forțele de securitate au fost desfășurate în cursul după-amiezii.

'În urma evenimentul din cursul după-amiezii, prim-ministrul a decis să extindă la Picardia nivelul de alertă pentru atentat al planului Vigipirate', a indicat cabinetul.

Potrivit Le Parisien, numeroși agenți ai forțelor de securitate sunt desfășurați la Corcy, unde o locuitoare a declarat pentru presa locală că polițiștii bat la fiecare ușă din sat pentru a-i întreba pe locuitori dacă au văzut pe cineva suspect.

Primarul din Crépy-en-Valois, contactat de Reuters, a infirmat informația difuzată anterior de France 3 Picardie, conform căreia Chérif Kouachi și fratele său Said s-ar afla într-o casă din comună.

'Nu am fost informat despre acest lucru. Dacă ar fi fost așa, aș fi fost informat', a declarat telefonic Bruno Fortier.

El a precizat că periferia orașului este survolată de elicoptere și că un mare număr de autovehicule de poliție și de jandarmerie sunt concentrate în zonă. 'Căile de acces în localitate nu sunt închise. Nu mi s-a cerut să iau măsuri speciale, mi s-a spus să nu cedez panicii', a adăugat Bruno Fortier.

Între timp, relatează Le Point citând Ministerului francez al Apărării, în Ile-de-France sunt mobilizați în cadrul planului Vigipirate 800 de militari.

'Ieri dimineață erau desfășurați 450 de militari. Am întărit acest dispozitiv pe timpul nopții cu 150 de oameni. În prezent, acest dispozitiv este întărit cu încă 200 de militari și suntem în măsură să-l suplimentăm cu încă 250 de oameni dacă ni se va solicita acest lucru', a declarat col. Gilles Jaron, purtător de cuvânt al statului major francez.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe