Noua înregistrare video a SI în care este amenințat New-Yorkul nu reprezintă "o amenințare actuală și precisă" (NYPD)

Noua înregistrare video a SI în care este amenințat New-Yorkul nu reprezintă "o amenințare actuală și precisă" (NYPD)

Poliția din New York a precizat miercuri că este la curent cu noua înregistrare video a jihadiștilor Statului Islamic care amenință orașul, dar a indicat că "nu există o amenințare actuală și precisă", relatează AFP. La cinci zile după atentatele de la Paris, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a reacționat și el la înregistrare, declarând că "New York-ul nu va fi intimidat".

"Suntem la curent cu noua înregistrare video a Statului Islamic care menționează Times Square. Chiar dacă unele din planurile menționate în înregistrare nu sunt noi, înregistrarea reafirmă mesajul că New York-ul rămâne o țintă teroristă foarte importantă. Chiar dacă nu există o amenințare actuală sau precisă asupra orașului, vom da dovadă de o vigilență sporită", a precizat purtătorul de cuvânt al poliției, Stephen Davis, într-un comunicat.

"Alimentarea fricii este scopul organizațiilor teroriste, dar New Yorkul nu va fi intimidat", a mai spus primarul Bill de Blasio, adăugând într-un comunicat că poliția din New York este "cea mai capabilă din țară, cu o forță antitero care a fost recent consolidată cu 500 de polițiști suplimentari".

"Times Square și Herald Square apar în înregistrarea video, dar NYPD (New York Police Department), împreună cu toți partenerii ei, ia toate măsurile de securitate necesare în aceste sectoare și în altele din întregul oraș", a dat asigurări primarul.

"New-yorkezii nu vor trăi în frică și oamenii trebuie să continue să meargă la serviciu și să-și trăiască viața, profitând de cel mai frumos oraș din lume", a mai declarat Bill de Blasio.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa