Noua înregistrare video a SI în care este amenințat New-Yorkul nu reprezintă "o amenințare actuală și precisă" (NYPD)

Noua înregistrare video a SI în care este amenințat New-Yorkul nu reprezintă "o amenințare actuală și precisă" (NYPD)

Poliția din New York a precizat miercuri că este la curent cu noua înregistrare video a jihadiștilor Statului Islamic care amenință orașul, dar a indicat că "nu există o amenințare actuală și precisă", relatează AFP. La cinci zile după atentatele de la Paris, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a reacționat și el la înregistrare, declarând că "New York-ul nu va fi intimidat".

"Suntem la curent cu noua înregistrare video a Statului Islamic care menționează Times Square. Chiar dacă unele din planurile menționate în înregistrare nu sunt noi, înregistrarea reafirmă mesajul că New York-ul rămâne o țintă teroristă foarte importantă. Chiar dacă nu există o amenințare actuală sau precisă asupra orașului, vom da dovadă de o vigilență sporită", a precizat purtătorul de cuvânt al poliției, Stephen Davis, într-un comunicat.

"Alimentarea fricii este scopul organizațiilor teroriste, dar New Yorkul nu va fi intimidat", a mai spus primarul Bill de Blasio, adăugând într-un comunicat că poliția din New York este "cea mai capabilă din țară, cu o forță antitero care a fost recent consolidată cu 500 de polițiști suplimentari".

"Times Square și Herald Square apar în înregistrarea video, dar NYPD (New York Police Department), împreună cu toți partenerii ei, ia toate măsurile de securitate necesare în aceste sectoare și în altele din întregul oraș", a dat asigurări primarul.

"New-yorkezii nu vor trăi în frică și oamenii trebuie să continue să meargă la serviciu și să-și trăiască viața, profitând de cel mai frumos oraș din lume", a mai declarat Bill de Blasio.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii

3 Scandal sexual în handbalul românesc

4 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

5 De citit!