Opt soldați turci, uciși într-un atac cu bombă atribuit PKK

Opt soldați turci, uciși într-un atac cu bombă atribuit PKK

Opt soldați turci au fost uciși miercuri într-un atac cu bombă atribuit rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în provincia Siirt (sud-est), a anunțat armata turcă, relatează AFP, Reuters și DPA.

O bombă controlată de la distanță a explodat în momentul trecerii unei patrule militare într-o zonă rurală din districtul Pervari, a precizat Statul Major, deplângând într-un comunicat moartea a 'opt soldați eroi'.

Este vorba despre cel mai sângeros atac împotriva armatei turce după lansarea de către Ankara pe 24 iulie a unei vaste ofensive împotriva gherilei kurde.

O amplă operațiune a fost declanșată în regiune pentru capturarea teroriștilor, a adăugat armata.

Surse din cadrul forțelor de securitate au anunțat că luptătorii PKK au ucis patru militari turci în confruntările din provincia Diyarbakir începând de marți.

Pe de altă parte, poliția a arestat patru primari membri ai unui partid afiliat PKK în două districte din provincia Diyarbakir în legătură cu afirmații recente privind autonomia față de Ankara.

PKK, desemnat drept o grupare teroristă de către Turcia, SUA și Uniunea Europeană, a lansat lupta armată împotriva guvernului turc în 1984, în conflict fiind ucise peste 40.000 de persoane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?