Până la 13.000 de victime ale sclaviei moderne în Marea Britanie; România, printre primele 4 țări de proveniență(raport)

Amploarea sclaviei moderne în Marea Britanie este mai mare decât se estima anterior, existând până la 13.000 de victime ale fenomenului în țară, informează sâmbătă ibtimes.co.uk, citând un raport al Ministerului de Interne.

Este pentru prima dată când guvernul de la Londra avansează un număr al victimelor sclaviei moderne, notează site-ul. Potrivit guvernului, victimele provin din peste 100 de țări dar, conform datelor din 2013, majoritatea victimelor sunt originare din Albania, Nigeria, Vietnam și România, în timp ce unele sunt născute în Marea Britanie, relatează BBC.

Printre victimele sclaviei moderne se află femei forțate să se prostitueze, dar și femei lipsite de libertate pentru a lucra la domiciliu.

Ministerul britanic de interne susține că a adoptat mai multe măsuri pentru a combate fenomenul.

"A venit timpul pentru pentru o acțiune concertată, coordonată. Colaborând cu numeroși parteneri, trebuie să intensificăm lupta împotriva sclaviei moderne în această țară și la nivel internațional, să punem capăt suferinței unor persoane nevinovate", a declarat ministrul de interne, Theresa May.

Estimarea Home Office asupra numărului victimelor sclaviei moderne este mult mai gravă decât cea a Centrului național pentru combaterea traficului de ființe umane, care a avansat un număr de 2.744 pentru 2013.

Conform unor informații publicate anterior de media britanice, unii diplomați din Marea Britanie abuzează de prerogativele pe care le au pentru a trafica lucrători la domiciliu care locuiesc și muncesc în condiții inumane, notează ibtimes.co.uk.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…