Papa declară în fața unor bătrâni și bolnavi că și el este în vârstă și suferind

Papa declară în fața unor bătrâni și bolnavi că și el este în vârstă și suferind

Papa Francisc a cerut duminică unui grup de membri bătrâni și bolnavi ai parohiei de pe litoralul Romei să se roage pentru el, pentru că și el este în vârstă și suferind, relatează Reuters.
   "Rugați-vă de asemenea pentru mine", a declarat Francisc enoriașilor în timpul unei întâlniri private, difuzată ulterior de canalul catolic TV2000.
   
"Sunt cam în vârstă și puțin bolnav, dar nu sufăr prea tare", a spus el în glumă, în uralele și aplauzele audienței.
   
Papa, în vârstă de 78 de ani, a celebrat apoi o liturghie la parohia Ostia, o zonă a capitalei italiene de la malul mării.
   
Aceste comentarii intervin la două luni după ce Francisc a declarat într-un interviu la un post de televiziune mexican: "Am sentimentul că pontificatul meu va fi scurt — patru sau cinci ani, ba chiar doi sau trei. Doi au trecut deja", amintește Reuters.
   
În timp ce papa este aparent în stare bună de sănătate, o atenție specială este întotdeauna
acordată situației pontifului, în special după ce predecesorul lui Francisc a demisionat în 2013 invocând vârsta înaintată și probleme de sănătate.
   
Benedict, având acum titlul de "papă emerit", a devenit primul șef al Bisericii Romano-Catolice în 600 de ani care a demisionat în loc să o conducă până la moarte, iar Francisc a declarat că acest act nu ar trebui considerat "o excepție, ci o instituție". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /