Papa Francisc s-a întâlnit la Ierusalim cu Patriarhul ortodox Bartolomeu

Papa Francisc s-a întâlnit la Ierusalim cu Patriarhul ortodox Bartolomeu

Papa Francisc s-a întâlnit, duminică după-amiază, cu Patriarhul ortodox al Constantinopolului, Bartolomeu, la Bazilica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în cadrul unui dialog ecumenic pentru unitatea creştinilor.

Papa Francisc s-a întâlnit la Ierusalim cu Patriarhul ortodox Bartolomeu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şefii bisericilor ortodoxă şi catolică au semnat o Declaraţie comună în care pledează pentru avansarea dialogului bilateral, la aproape 1.000 de ani de la Marea Schismă din anul 1.054.

Papa Francisc a sosit, duminică după-amiază, în Israel, în a doua zi a pelerinajului în Orientul Mijlociu, Suveranul Pontif condamnând atacul antisemit comis la Muzeul Evreiesc din Bruxelles.

Şeful Bisericii Catolice, adus din Betleem (Cisiordania) cu un elicopter militar iordanian, a fost întâmpinat la aeroport de preşedintele Israelului, Shimon Peres, şi de premierul Benjamin Netanyahu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…