Parisul va face plângere contra Fox News pentru afirmaţiile privind zonele interzise nemusulmanilor

Parisul va face plângere contra Fox News pentru afirmaţiile privind zonele interzise nemusulmanilor

Primăria oraşului Paris va face plângere împotriva Fox News, pentru că televiziunea americană i-ar fi adus "prejudicii", atunci când realizatori şi comentatori ai acesteia au spus că în Europa există zone în afara legii, interzise persoanelor care nu sunt musulmane, potrivit AFP.

"O plângere va fi depusă în următoarele zile", a anunţat marţi primarul Parisului, Anne Hidalgo, referindu-se la prezentarea "eronată" de către Fox News a unor cartiere ale oraşului, care potrivit televiziunii, ar fi "foarte periculoase".

Nu a fost luată încă o decizie dacă această plângere va fi depusă la Paris şi/ sau în Statele Unite, unde are sediul central televiziunea Fox News.

Primăria din Paris a luat act de scuzele prezentate de reprezentanţii Fox News pe acest subiect, însă, cu toate acestea, doreşte să iniţieze o procedură în acest caz.

"Am fost insultaţi", a declarat Anne Hidalgo, pentru televiziunea CNN, marţi, cu prilejul vizitei omologului său din New York în capitala Franţei.

Anne Hidalgo a mai spus că afirmaţiile făcute la Fox News au prejudiciat imaginea Parisului, prin prezentarea de informaţii false.

Contactat de AFP, vicepreşedintele Fox News, Michael Clemente, şi-a exprimat solidaritatea cu francezii în aceste momente în care încearcă să revină la o viaţă normală. "Însă noi considerăm că afirmaţiile făcute de primar (Anne Hidalgo, n.r.) pe marginea plângerii sunt deplasate", a mai spus Michael Clemente.

Fox News şi-a cerut scuze, în mai multe rânduri, după ce a difuzat, în urma atacurilor islamiste sângeroase din Franţa, afirmaţii ale unor comentatori care au spus că în Europa există zone în afara legii, interzise persoanelor care nu sunt musulmane, după cum a relatat luni AFP.

Un comentator şi un jurnalist al Fox News au afirmat că în Franţa şi Marea Britanie există zone în care non-musulmanii nu sunt autorizaţi să pătrundă şi în care poliţia nu intră.

Pe 11 ianuarie, comentatorul Steven Emerson a declarat pentru Fox News, într-o discuţie despre multiculturalismul din Marea Britanie, că "există oraşe întregi, ca Birmingham, care sunt în totalitate musulmane, în care cei care nu sunt musulmani pur şi simplu nu se duc".

Steven Emerson a fost catalogat "perfect idiot" de premierul britanic David Cameron.

Săptămâna trecută, un jurnalist al Fox News, Nolan Peterson, a declarat la rândul său, susţinându-şi afirmaţiile cu hărţi, că la Paris există zone în afara legii interzise persoanelor care nu sunt musulmane şi în care poliţia nu pune piciorul.

După un scandal provocat pe reţelele de socializare de aceste comentarii, Fox News a prezentat scuze în mai multe rânduri.

"Săptămâna trecută am făcut erori regretabile, pe post, cu privire la populaţia musulmană din Europa", a reafirmat duminică jurnalista Julie Banderas.

"Există anumite zone de mare infracţionalitate în Europa, la fel ca în Statele Unite şi în alte ţări, unde poliţia şi oamenii intră cu prudenţă", a nuanţat Fox News.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”