Patru poliţişti francezi, arestaţi sub acuzaţia că au violat o canadiană într-un sediu la Paris

Patru poliţişti francezi, arestaţi sub acuzaţia că au violat o canadiană într-un sediu la Paris

Patru poliţişti suspectaţi că au violat o canadiană la adresa "36, Quai des Orfèvres", sediul istoric de la Paris al Poliţiei Judiciare, au fost plasaţi în arest preventiv, au anunţat joi surse judiciare şi din cadrul poliţiei.

Patru poliţişti francezi, arestaţi sub acuzaţia că au violat o canadiană într-un sediu la Paris (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Presupusele fapte au avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, după o seară în care au consumat băuturi alcoolice, într-un pub din cartier.

O anchetă a fost deschisă de către Parchetul din Paris, după ce femeia, în vârstă de 34 de ani, a depus plângere. Ancheta a fost încredinţată "poliţiei poliţiştilor", Inspecţia Generală a Poliţiei Naţionale (IGPN), a declarat una dintre surse.

Potrivit surselor citate, femeia s-a întâlnit cu poliţiştii într-un pub irlandez situat în apropiere de adresa "36 Quai des Orfèvres". Poliţiştii fac parte din Brigada pentru Cecetare şi Intervenţie (BRI), fosta "brigadă antigang", potrivit uneia dintre surse.

Femeia a acceptat să-i urmeze în sediul BRI, unde afirmă că a fost violată.

Contactată de AFP, avocata a doi dintre poliţiştii arestaţi a refuzat să comenteze. "Consider intolerabile aceste încălcări ale secretului anchetei", a declarat avocata Anne-Laure Compoint.

Prefectul poliţiei Bernard Boucault "a sesizat joi IGPN să efectueze o anchetă administrativă", a declarat pentru AFP Prefectura de Poliţie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...